Cercle Brugge gaat kansloos onderuit bij AA Gent

Een erg zwak Cercle Brugge verloor zaterdag met 4-0 tegen AA Gent.

Gent kon dit seizoen nog maar vier van de acht thuiswedstrijden winnen in de Ghelamco Arena en dus hoopte Cercle Brugge op een stunt. Coach Vidarsson kon niet rekenen op de geschorste Dusenne, Bourdin nam zijn plaats in. Nieuwbakken Cercle-speler Faris Haroun kreeg meteen ook zijn kans in de basis bij de Bruggelingen. Bacelic-Grgic moest zich tevreden stellen met een plaats op de bank.

Snelle achterstand

AA Gent duwde meteen het gaspedaal in en gunde Cercle geen kans om in de wedstrijd te komen. Een kopbal van Lepoint ging naast, maar na veertien minuten spelen stond de 1-0 al op het bord voor de thuisploeg. Brecht Dejaeghere profiteerde van het wegglijden van Hans Cornelis, kneep binnen en trapte de bal staalhard binnen in de korte hoek. Cercle slaagde er niet meteen in om te reageren en moest vooral veel achter de bal lopen. Op het halfuur verloren de Bruggelingen ook Stef Wils na een botsing met doelman Sels. Karel Van Roose was zijn vervanger. Tot aan de rust kon Gent nog een paar keer dreigen via een stilstaande fase, maar het bleef 1-0.

Sproeiers

Net na de rust moest scheidsrechter Delferière de wedstrijd even stil leggen toen de sproeiers rond de middencirkel spontaan in actie schoten. Het leek Cercle moed te geven, want Haroun en D’Haene knutselden een mooie aanval ineen. De kopbal van D’Haene ging een meter over het doel van Sels. Gent liet zich echter niet onbetuigd en bij de volgende tegenprik werd het 2-0. Opnieuw Dejaeghere zette een aanval op en de aalvlugge Raman werkte beheerst af. Cercle was verslagen en twintig minuten voor tijd lukte Depoitre zelfs de 3-0. Cercle maakte niets klaar en Pollet trapte nog de 4-0 achter een verbouwereerde Werner. De bezoekers kregen nog één kans via Kabananga, maar doelman Sels tikte zijn schot over doel. Het bleef 4-0 en zo blijven de Bruggelingen voorlaatste in het klassement.