Cercle Brugge en KV Mechelen houden elkaar in evenwicht in Veldegem

Redactie KW

Naar jaarlijkse traditie speelde Cercle Brugge tijdens de voorbereiding een oefenwedstrijd in Veldegem. Dit keer was KV Mechelen de tegenstander. De match eindigde op 0-0.

Lorenzo Staelens koos bij Cercle Brugge nog niet echt voor zijn typeploeg. Hij had meer de bedoeling om de elf die aan de aftrap verschenen de volledige wedstrijd te laten spelen. De andere helft van de kern krijgt zaterdagavond een kans in Lichtervelde tegen KSV Roeselare. Ook bij KV Mechelen zagen we enkele bekende namen op de bank. Beide trainers lieten dus voor aanvang van de competitie niet in hun kaarten kijken.

Dit weerhield beide ploegen echter niet om aan een hoog tempo te starten. Vooral de flanken bij Cercle met Buysse en Buyl aan de linkerzijde en De Kegel en Godée rechts leverden in het eerste half uur gretig werk. Zo kwam groen-zwart twee keer via Sukuta-Pasu dicht bij het doel van de tegenstrever. Eerst ging een schot voorlangs, daarna kopte hij een knappe voorzet over. Aan de overzijde ging doelman Werner goed plat op een kopbal.

Goede kansen in slotfase

In de tweede helft nam KV Mechelen het meeste initiatief. Tot rijpe doelkansen kwamen ze echter niet. Werner moest wel een kopbal van De Petter van onder de lat tikken. Cercle kon daar weinig tegenover zetten, maar kreeg in de slotfase misschien de beste kans van de match toen Bacelic-Grcic alleen voor Biebauw niet kon besluiten. In de tegenaanval die daarop volgde geraakte ook de ingevallen Mokulu niet voorbij Werner. Zo bleef het 0-0.

Wedstrijdgegevens

Cercle Brugge: Werner, Buysse (70′ Dewaele), Wils, Bacelic-Gric, Bourdin, Sukuta-Pasu, N’Diaye, Godée, De Kegel, Van Roose, Buyl.

KV Mechelen: Pacovski (45′ Biebauw), Bateau (80′ Vanlerberghe), Kosanovic, Paulussen, Obradovic, De Petter, Van Tricht (80′ Adesanya), Matthys, Claes (75′ Storme), Hanni (75′ Mokulu), Veselinovic (60′ Rits).

Scheidsrechter: Brinckman.

Toeschouwers: 600.

(ACR – Foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier