Cercle Brugge en KSV Roeselare houden elkaar in evenwicht

Xavier Mercier scoorde de gelijkmaker vanop de stip. © BELGA
Redactie KW

Groen-zwart speelt voor het eerst gelijk en schiet daar net als de bezoekers weinig mee op.

Bij Cercle startten dezelfde elf spelers die op Beerschot-Wilrijk wonnen. Bij Roeselare kwamen Godwin, een eerste keer aan de aftrap, en Schmisser in plaats van Defour en de geblesseerde Grisez.

In het openingskwartier gaven beide ploegen bitter weinig weg. Enkel Mercier kon de bal van op rechts voor doel brengen, Biebauw kon net voor de voeten van de oprukkende Omolo wegwerken. Tegen het halfuur kwam Cercle, tot dan toe veel te traag in de opbouw, wat meer opzetten, met ook enkele stilstaande fasen, zij het zonder gevaar. Aan de overkant was een vrije schop van Lecomte voor Roeselare dat wel. Brouwers kon hierop van dichtbij naar doel trappen. Nardi hield met een reflex zijn netten schoon. Kort nadien moest hij zich toch gewonnen geven. Crysan verspeelde knullig de bal in het middenveld, Lambot verkeek zich hierop en Cornet kon alleen op doel af gaan en koelbloedig afwerken. Er leek onder een fluitend thuispubliek nog weinig te lukken bij groen-zwart. Vlak voor de rust toch even Omolo met een kopbal over doel. Roeselare met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft was er tot minuut 64 weinig te zien, tot Schmisser lichtjes zijn voet zette op de doorgebroken Tormin. Mercier trapte de strafschop in eerste instantie op Biebauw, maar kon in de rebound toch besluiten: 1-1. Roeselare speelde nog weinig klaar en Cercle leek eindelijk gelanceerd. De Belder werd door Mercier de diepte ingestuurd, zijn stiftbal had echter niet genoeg precisie om Biebauw te passeren. Opnieuw een misser in de defensie van Cercle zorgde voor Roeselaars doelgevaar. Brouwers zijn schot vanuit de tweede lijn werd door Nardi over geduwd. Na de hoekschop en de fase die daarop volgde kwam Biebauw in een een-tegen-eensituatie nog maar eens goed uit op een doelrijpe kans van Mercier. Aan de overzijde had Nardi dan weer een knappe reflex op een schot van de ingevallen Cerigioni. Het bleef dankzij enkele goede reflexen van beide keepers 1-1. Beide West-Vlaamse ploegen lijken elkaar te hebben uitgeteld voor de eerste periode. (ACR)

Cercle Brugge – KSV Roeselare 1-1.

Doelpunten: 31′ Cornet 0-1, 65′ Mercier 1-1 (pen.).

Cercle Brugge: Nardi, Vanbelle , Taravel, Lambot, Palun, Omolo (58′ Buyl), Vincent, Crysan, Mercier, Tormin (83′ Vagner), De Belder.

KSV Roeselare: Biebauw, Damman, Schmisser, Zolotic, Lemoine, Lepicier, Van Acker, Lecomte (87′ Seoudi), Godwin (76′ Cerigioni), Brouwers (90′ Borry), Cornet.

Gele kaarten: 51′ Zolotic, 81′ Lemoine, 87′ Taravel.

Scheidsrechter: D’Hondt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier