Cercle Brugge eindigt 2017 met winst

We zien Cercle-speler Johanna Omolo in actie tegen Westerlo-speler Benji De Ceulaer. © BELGA
Redactie KW

Groen-zwart klopt Westerlo op verplaatsing met 2-3 en komt op een punt van Lierse in de tweede periode.

In vergelijking met de vorige speeldag was er bij Cercle maar een wijziging. Centraal achterin kwam Taravel, terug uit schorsing, in de plaats van de geblesseerde Rodas.

De wedstrijd in ‘t Kuipje was nog maar net begonnen toen De Ceulaer op links gemakkelijk Christensen kon bereiken die op zijn beurt kon voorzetten en Osaguona overhoeks voorbij Nardi binnen kopte. De Nigeriaanse spits verving overigens in laatste instantie Naessens omdat die zich tijdens de opwarming had geblesseerd.

Cercle, nochtans gedreven begonnen, bleef niet bij de pakken zitten en had meteen een goede reactie in huis. Mercier pakte uit met een mooie individuele actie. Van Hout had met de vuisten een reactie op het harde schot van de Franse middenvelder maar die was op zijn beurt goed gevolgd om met een strakke trap gelijk te maken.

Versnelling

Een minuut later stond het zelfs 1-2. Cardona zorgde tussen vier Westelse spelers voor een versnelling, bereikte Tormin die Dewaele (ex-Cercle) uitkapte en met een lage schuiver Van Hout kansloos liet.

Cercle bleef de betere ploeg en was dicht bij de 1-3. De Belder, die later zijn vijfde gele kaart kreeg en de volgende match geschorst is, devieerde een lage voorzet van Palun naast het doel. Voor de rust was er voor de thuisploeg ook nog een kopbal van Annys voorlangs.

In het begin van de tweede helft zette Westerlo meer druk en kreeg Osaguona een goede mogelijkheid. Aan de overzijde was dit ook zo voor Tormin.

Even voorbij het uur werd Cardona door Mercier de diepte ingestuurd. De spits van AS Monaco aarzelde niet en bracht Cercle op 1-3. Bob Peeters zette met Vaesen nog een extra aanvaller in, maar niet meer dan tot enkele hoge ballen kwam de thuisploeg niet. Toch werd het nog even spannend toen Annys in de slotfase met een hard schot Westerlo dichterbij bracht. Het bleef bij 2-3. Cercle behaalt een zes op zes en mag als tweede in de tweede periode op een punt van Lierse de winterstop in. De spelerskern heeft nu een week vrij en trekt op tweede Kerstdag voor vijf dagen op winterstage naar Spanje om dan na Nieuwjaar nog vijf thuis- en drie uitwedstrijden te spelen. Op papier geen slechte zaak.

(ACR)

Westerlo- Cercle Brugge 2-3.

Doelpunten: 3′ Osaguona 1-0, 9′ Mercier 1-1, 10′ Tormin 1-2, 61′ Cardona 1-3, 89′ Annys 2-3.

Westerlo: Van Hout, Biset, Dewaele, Corstjens, Rommens, Oto’o (69′ Vaesen), Annys, Christensen (57′ Osah), Pfeffer, De Ceulaer, Osaguona.

Cercle Brugge: Nardi, Taravel, Lambot, Delacourt, Imorou (27′ Vanbelle), Palun, Koné, Mercier, Cardona, Tormin (83′ Gaspar), De Belder (62′ Omolo).

Gele kaarten: 32′ De Belder, 59′ Koné, 66′ Annys, 74′ Biset, 90′ Taravel, 92′ De Ceulaer.

Scheidsrechter: Van Damme.