Cercle Brugge dient Union eerste thuisnederlaag toe

Mercier bezorgde Cercle de overwinning tegen Union. © BELGA
Redactie KW

Groen-zwart zet in de tweede helft een achterstand om en wint met 1-2.

Bij Cercle Brugge startten dezelfde elf spelers als tegen Tubeke. Bij de thuisploeg waren er heel wat afwezigen. Zo mocht Kudimbana, gewezen speler van groen-zwart, in doel plaatsnemen. Zijn ploeg was in de beginfase dominerend, vooral met een zeer bedrijvige Tabekou, waar de Cercledefensie moeite mee had. De spits uit Kameroen zette Nardi meteen aan het werk en Da Silva mikte nipt naast. Offensief kreeg Cercle weinig voor mekaar. Enkel De Belder kon een paar keer dreigen.

Op een moment dat de bezoekers meer in de wedstrijd kwamen zette Da Silva de thuisploeg op voorsprong. Hij profiteerde van een bal die te lang in de backlijn van Cercle bleef hangen. Zijn licht afgeweken trap ging onder Nardi in doel. Groen-zwart kreeg maar weinig klaar. Enkel een afstandschot van Taravel werd door Kudimbana gekeerd.

De keeper van de thuisploeg kwam meteen na de rust opnieuw in actie met een redding met de voet op een poging van Buyl op aangeven van Mercier. Ook Tormin was dicht bij de gelijkmaker en Omolo scoorde vanuit buitenspel op een corner.

Op het uur was het wel prijs. De Belder combineerde met Buyl die in de verste hoek besloot: 1-1 en zo kregen we opnieuw een wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion.

Robail kwam in de plaats van Tormin en Cercle werd alsmaar gevaarlijker. Een kwartier voor tijd werd Mercier onderuit gehaald door Perdichizzi. De Franse middenvelder van Cercle zette zich zelf achter de vrije trap en krulde die mooi over de muur en via de paal in doel. Union probeerde nog om een punt uit de brand te slepen, maar Cercle hield achterin goed stand. De tweede uitzege van het seizoen en de eerste punten in de belangrijke drieluik zijn binnen.

Groen-zwart ontmoet dinsdagavond in eigen huis OH Leuven en trekt enkele dagen later naar Beerschot-Wilrijk. In de voorlopige stand komt Cercle Brugge nu met vijftien punten aan de leiding naast Beerschot-Wilrijk, dat zondag Lierse ontvangt. Union blijft met acht punten vijfde, maar riskeert nog verder weg te zakken.

(ACR/foto BELGA)

Union- Cercle Brugge 1-2.

Doelpunten: 29′ Da Silva 1-0, 60′ Buyl, 74′ Mercier.

Union: Kudimbana, Perdichizzi, Kis, Tabekou, Da Silva, Morren, Luvumbu, Martens, Peyre, Bertjens (70′ Lambrecth), Vercauteren.

Cercle Brugge: Nardi, Palun, Lambot, Taravel, Imouro, Koné, Omolo, Mercier (76′ Crysan), Buyl, De Belder (87′ Vincent), Tormin (66′ Robail).

Gele kaarten: 57′ Tormin, 67′ Koné, 73′ Perdichizzi.

Scheidsrechter: Vergoote.