Cercle Brugge boekt met 10 man een felbevochten zege

Tormin (Cercle) en Bagayoko (OHL) vechten om de bal. © BELGA
Redactie KW

Cardona zorgt op strafschop voor 1-0 tegen OH Leuven en brengt zijn ploeg voorlopig als leider in de tweede periode.

Groen-zwart had een vijfdaagse winterstage in Spanje achter de rug om het groepsgevoel aan te wakkeren. Bij Cercle was De Belder geschorst, Rodas geblesseerd en kreeg Vanbelle de voorkeur op Imorou.

Doelkans voor Tormin

De thuisploeg begon goed aan de topper in de Proximus League, met vooral Tormin die voor diepgang zorgde. Op een van die fases deed Cardona echter een overbodig hakje.

De goede loopacties bleven bij Cercle. Tormin trapte over. OH Leuven kwam geregeld in de buurt van Nardi, maar zonder echt gevaar. Dat bleef het spelbeeld van het eerste halfuur met een licht overwicht voor Cercle. Kort daarna was er een doelkans voor Tormin. Ook Cardona kwam in stelling, maar dit keer lag een verdediger in de weg. Cercle had in de eerste periode de betere kansen, maar het bleef 0-0 aan de rust.

Tweede gele kaart voor Tormin

Met diezelfde intentie kwam de thuisploeg uit de kleedkamer. Mercier trapte over doel na een mooie individuele actie van Cardona. Even later zorgde Tormin voor een te opzichtige schwalbe en dat leverde hem een tweede kaart op. Cercle moest veertig minuten met 10 spelers verder. OHL rook hierdoor zijn kans en voerde twee wissels door.

Het was echter Cercle die voor de openingstreffer zorgde. Iets voorbij het uur zag de goed ingevallen Omolo zijn kans. Uit een fase die daarop volgde geraakte hij aan een strafschopfout, veroorzaakt door Bagayoko. Cardona zette doelman Gillekens van op elf meter op het verkeerde been: 1-0. Even later redde Nardi de voorsprong van Cercle met een knappe voetreflex na een trap van de oprukkende Aguemon.

Safe van Nardi

OHL trok uiteraard naar voor. Het dwong veel hoekschoppen af. Nardi hield het hoofd koel en pakte nog uit met een knappe safe op een poging van Storm en een lob van Maertens. Aan de overzijde bleef Vercauteren voorin voetballen met de steun van het thuispubliek en met twee aanvallers. Counters zorgden alsnog voor gevaar. Vanbelle besloot te zwak en de ingevallen Gaspar vergat dat Omolo in een betere schietpositie stond.

Cercle grijpt na een zeer lange tijd een negen op negen en is voorlopig leider in de tweede periode met twee punten meer dan Lierse, en vijf meer dan OH Leuven. Groen-zwart trekt op de volgende speeldag naar Beerschot-Wilrijk, zij het zonder de geschorste Tormin en Taravel. Men verwacht dat er deze week nog spelers zullen vertrekken en bijkomen. (ACR)

Cercle Brugge- OH Leuven 1-0.

Doelpunten: 63′ Cardona (pen.).

Cercle Brugge: Nardi, Palun, Delacourt, Lambot, Taravel, Vanbelle, Mercier (90′ Gaspar), Koné, Tormin, Crysan (55′ Crysan), Cardona.

OH Leuven: Gillekens, Moore, Schuermans, Bagayoko (68′ Boulanger), Hubert (56′ Gorius), Daeseleire, Hubert, Persoons, Maertens, Storm, Aguemon, Casagolda (56′ Diedhiou).

Gele kaarten: 11′ Daeseleire, 28′ Tormin, 73′ Taravel, 74′ Persoons, 82′ Nardi,

Rode kaart: 49′ Tormin (2x geel)

Scheidsrechter: Vanbecelaere.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier