Cercle Brugge blijft nieuwe spelers aantrekken

Javier Garcia Guillen komt over van Villarreal. © Cercle Brugge
Redactie KW

Na aanvaller Irvin Cordona gaat ook vleugelverdediger Jordy Gaspar van AS Monaco naar groen-zwart. Javier Garcia Guillin tekent voor twee jaar.

Zowel Irvin Cordona als Jordy Gasper worden één seizoen geleend bij de Franse kampioen en sluiten meteen aan bij de A-kern, die momenteel op zomerstage is in het Nederlandse Hoenderloo. De 20-jarige Jordy Gaspar werd opgeleid door Olympique Lyon en is jeugdinternational in Frankrijk. “Met Cordona als spits en Gaspar als verdediger halen we twee spelers met kwaliteiten in huis“, stelt sportief directeur François Vitali. “Onze kern voor het komende seizoen krijgt nu stilaan vorm.” Gaspar wordt aanzien als een groot talent en stond vooraleer hij voor AS Monaco tekende ook in de belangstelling van onder andere FC Liverpool.

Flankaanvaller

De aanvallender middenvelder Javier Garcia Guillen speelt de komende twee seizoenen voor Cercle Brugge. De 21-jarige Spaanse flankspeler komt over van het Spaanse Villarreal en speelde voordien voor AS Monaco B. Hij is eveneens naar Hoenderloo vertrokken. “We zijn heel tevreden dat we Javier Garcia kunnen aantrekken”, aldus voorzitter Frans Schotte. “Hij is een flankaanvaller die gevaarlijk voor de dag kan komen. Javier zal een echte aanwinst zijn voor ons aanvallend compartiment.” Garcia is de achttiende nieuwe speler bij groen-zwart.

De oefenwedstrijd in Hoenderloo van zaterdag tegen het Engelse FC Reading moet omwille van veiligheidsoverwegingen achter gesloten deuren plaatsvinden.

(ACR)