Cercle Brugge begint Play-Off 3 met nederlaag

Kristof D'haene bracht Cercle nog wel op voorsprong. © BELGA

Cercle Brugge verloor de eerste wedstrijd in de strijd voor het behoud met 2-3 tegen Lierse. De eerste mentale opsteker is voor de bezoekers.

De nieuwe trainer Dennis van Wijk liet bij Cercle Brugge Faris Haroun en Maarten Martens wegens onvoldoende fit, op de bank. Het was Lierse die een eerste keer de neus aan het venster stak. Doelman Werner kwam gepast tussen. Even later moest hij zijn vingertoppen gebruiken bij een schot van Kasmi. Het doelpunt viel in de 12de minuut aan de andere kant. Kristof D’Haene kon overhoeks binnentrappen na een mooi uitgespeelde driehoek op links. Een kwartier later kwam Lierse, dat vooral technisch veel in zijn mars heeft en spelers die individueel de bovenhand hebben, verdiend op gelijke hoogte. Velikonja kon op de wandel en trapte door de benen van Werner binnen. Even voordien trof Diomande nog de paal.

Teruggeknokt

Iets voorbij het halfuur werd het 1-2. Wanderson kreeg van de defensie van groen-zwart iets teveel ruimte en 1-2. Cercle leek zich echter goed te herstellen en de 2-2 kwam er op slag van rust via Gilles Dewaele. Hij kopte een verlengde hoekschop binnen. Die corner kwam er ietwat knullig na een verkeerde terugspeelbal op de doelman. Met een 2-2 mocht iedereen de kleedkamer in. En in dit soort wedstrijden weet je dat wie er in de tweede helft scoort, de wedstrijd wint. Jammerlijk voor Cercle, die nog Haroun in bracht, was dit zo. In een wedstrijd die naar een bedenkelijk niveau zakte kon Kasmi vrij aanleggen en Bourdin liet de bal ietwat uit zijn richting veranderen: 2-3. Van Wijk koos met Richard Sukuta-Pasu en Albian Muzaqi voor nog meer aanvalsdrift. Dit leek te lonen, maar Muzaqi zag zijn afstandschot op de kruising uiteen spatten. Over en uit voor Cercle dat ondanks de ruim vijf minuten extra nog weinig klaar kreeg.

Maar het was uiteindelijk Lierse die kon vieren. Zij beginnen Play-off met een overwinning en hebben zo meteen het mentale voordeel.© BELGA

Oplapwerk

Opnieuw een domper voor groen-zwart. De thuisaanhang droop af. Lierse is leider. Dennis van Wijk heeft meteen oplapwerk voor zijn groep die nog maar eens een tik kreeg. Volgende week vrijdag staat de tweede wedstrijd op het progamma, in Lier. “In deze wedstrijd weten we waar het verkeerd liep, een afgeweken bal bezorgd ons de nederlaag, en het scorend vermogen”, zei van Wijk achteraf. “We krijgen echter een nieuwe kans. Met als referentiepunt: de druk die we vooral achteraf naar voor konden zetten. Ik kan nu met mijn oplapwerk beginnen, want bij sommige spelers zitten er wat deuken in de carrosserie”, aldus van Wijk.