Cercle-aanvaller Kabananga moet nog even wachten op sanctie

Junior Kabananga (Cercle Brugge) moet zich verantwoorden voor zijn zware ingreep op Lierse-speler Mojsov. © RN
Redactie KW

De zaak van Junior Kabananga wordt voorlopig uitgesteld. De Cercle Brugge-aanvaller moet dus nog wachten op zijn straf voor zijn zware tackle in de met 0-2 verloren wedstrijd tegen Lierse van vrijdag 17 april.

De Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) had vorige week besloten om Kabananga op basis van videobeelden te vervolgen voor een zware fout op Lierse-speler Daniel Mojsov. De Pallieters voelden zich toen zwaar tekortgedaan door scheidsrechter Luc Wouters, ondanks de zege. Intussen degradeerde Cercle Brugge afgelopen weekend door een 3-1 nederlaag op het Lisp al definitief naar tweede klasse, maar de procedure tegen Kabananga loopt nog steeds.

Geschorst in tweede klasse

Dinsdagmiddag verscheen hij voor de Geschillencommissie. Die besloot de zaak uit te stellen, omdat scheidsrechter Luc Wouters niet aanwezig kon zijn om zijn beslissing (geel en geen rood voor Kabananga) toe te lichten. Daarom wordt de procedure volgende week dinsdag (12u30) voortgezet.

Cercle Brugge speelt dit seizoen geen wedstrijden meer. Een schorsing zou er wel voor kunnen zorgen dat groen-zwart volgend seizoen zijn eerste wedstrijd(en) in tweede klasse zonder Kabananga moet afwerken.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier