Brugse Trimm- en Roeiclub zet wereldkampioen Niels van Zandweghe in de bloemen

Redactie KW

Op het voorbije wereldkampioenschap roeien in Rotterdam behaalde Niels van Zandweghe uit Brugge onlangs goud in de lichte skiff bij de beloften. Binnen zijn club de Brugse Trimm- en Roeiclub in Dudzele werden hij en zijn persoonlijke coach Frans Claes hiervoor gevierd.

Zijn clubgenoot Hannes Obreno was tevens uitgenodigd om ook zijn prestatie, vierde op de Olympische Spelen in skiff, nog eens extra in de verf te zetten. De Bruggeling slaagde pas in zijn examen en koos ervoor om op reis met enkele vrienden even te ontspannen.

Voor beide Brugse roeiers gaat het nu richting de volgende Olympische Spelen in Tokio in 2020. Voor Niels is dit opnieuw samen met Gentenaar Tim Brys in de lichte dubbeltwee. “We zijn er klaar voor en we willen de FISA, de internationale roeifederatie het ongelijk bewijzen en tonen dat we wel degelijk in Rio thuis hoorden”, zegt Van Zandweghe.

Ook hij slaagde in zijn examens. Zijn eerste jaar in sportmanagement is volledig afgesloten. “Ik kan nu met een gerust hart verder studeren en niet voor een vierde keer boekhouden doen”, lacht Niels. “Maar topsport komt wel op de eerste plaats. Dat heeft men ook bij Sport Vlaanderen (voorheen Bloso, red.) gezegd : je bent student, maar vooral een elitesporter.”

Overstap naar dubbeltwee

De overstap van de skiff naar de dubbeltwee vormt voor van Zandweghe geen probleem. “Tim maakt mij beter en omgekeerd. We vormen een partnerschap. Tim houdt mij rustig. Ik zorg ervoor dat we onze trainingen en kilometers doen. Op die manier amuseren we ons.”

Niels van Zandweghe geeft zaterdag de aftrap van de voetbalwedstrijd Cercle Brugge-Union. In het weekend van 24 en 25 september neemt hij samen met Hannes Obreno, Tristan Vandenbussche en Cedric Burggraeve aan het BK lange boten in Hazewinkel deel. Daar proberen ze voor de BTR in de vier koppel hun titel te verlengen.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier