Bram Verbist en Martijn Monteyne promoveren naar Eredivisie

Bram Verbist promoveert naar de Eredivisie. (Foto MG)
Redactie KW

Beide spelers komen met Roda JC volgend seizoen in de hoogste afdeling uit.

Bram Verbist (ex-Cercle) speelt sinds dit seizoen bij onze noorderburen, Martijn Monteyne (ex-SV Roeselare) vertoeft al langer in Nederland. Roda JC afgelopen weekend via de eindronde de promotie af naar de Eredivisie, de hoogste afdeling in Nederland. Het versloeg NAC Breda, dat dan weer naar de Jupiler League degradeert. “De Eredivisie zal ons beter liggen dan de Jupiler League”, liet Verbist optekenen bij nr10.be. “Wij zijn een voetballende ploeg – we hebben niet zomaar Heerenveen en PSV uit de beker geknikkerd – en we gaan niet naar de elite om de hoop te vergroten.”

De doelman blikt op de voetbalwebsite nog even terug op zijn vertrek bij Cercle. “Ik vind het heel erg voor de Cercle-fans en voor hen hoop ik dat Cercle zo snel mogelijk weer promoveert. Maar wat er met de Vereniging zelf gebeurt… sorry, maar dat zag je van ver aankomen.”

“Cercle, dat was als een familie, waar men nog respect heeft voor normen en waarden. Maar als je ziet hoe men daar de laatste jaren met mensen is omgesprongen – niet alleen met mij, hoor – dat is gewoon Cercle-onwaardig”, liet de Antwerpenaar nog optekenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier