Bestuur van Cercle Brugge geeft spelers premie... als ze niet als laatste eindigen

12/04/17 om 17:25 - Bijgewerkt om 17:49

De degradatiestress slaat toe bij Cercle. Met nog drie matchen te gaan in play-off 3 heeft Cercle nog maar slechts twee puntjes voor op hekkensluiter Lommel. De laatste degradeert naar het amateurvoetbal en dat wil Cercle absoluut vermijden, getuige een vreemde inspanning van het bestuur.

Bestuur van Cercle Brugge geeft spelers premie... als ze niet als laatste eindigen

Cercle Brugge hoopt nog het behoud te kunnen realiseren. © VDB

In Brugge wordt er de laatste weken wel eens vaker gelachen met Cercle. "Volgend jaar misschien een derby tegen Knokke?" Maar het bestuur van groen-zwart zien zo'n derby, en het amateurvoetbal, absoluut niet zitten. De spelersgroep én de trainers werden woensdag toegesproken. Voorzitter Frans Schotte: "We hebben iedereen duidelijk gemaakt wat er gebeurt bij een degradatie, maar ook bij het behoud. Bij het behoud zijn we zeker van een licentie, het dossier voor het nieuwe stadion kan verder ontwikkeld worden, de samenwerking met AS Monaco kan doorgaan, jeugdspelers en diverse spelers einde contract kunnen rekenen op een nieuwe verbintenis. Plus: er werd ook een premie naar voorgebracht als ze zich in 1B kunnen handhaven."

(ACR)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!