Antwerp-Cercle Brugge even stilgelegd na supportersprotest

© BELGA
Redactie KW

Antwerp is zondag op de vijftiende speeldag in de Proximus League op de Bosuil niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen rode lantaarn Cercle Brugge. In een match die maar weinig kon bekoren was vooral het protest van de thuisaanhang het opvallendste feit.

Het Antwerpse publiek liet tijdens de match duidelijk blijken niet tevreden te zijn met de manier waarop het bestuur de club leidt. Vooral de aanwerving van John Bico, die bij Antwerp een overkoepelende functie heeft, is een doorn in het oog van een deel van de fans. Kwam daar nog bij dat nieuwbakken coach David Gevaert, die nog geen maand was aangesteld als Antwerp-trainer, enkele dagen geleden zelf opstapte. In het slot van de partij werd de frustratie enkele Antwerp-supporters te veel en moest de wedstrijd even stilgelegd worden omdat enkele driftkikkers het veld dreigden te bestormen.

Zaterdag speelde Roeselare, dat zich vorige kroonde tot eerste periodekampioen, thuis 1-1 gelijk tegen Tubeke. Lefaix (26.) bracht de bezoekers op voorsprong op een vrije trap, maar Van Acker (60.) zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker.

In de algemene stand blijft Antwerp derde met 21 punten, met maar liefst tien punten minder dan de leiders Lierse en Roeselare. Union en Tubeke (beiden 18 punten) vervolledigen de top vijf, voor OH Leuven (16 punten) en Lommel (14 punten). Cercle Brugge is de hekkensluiter met dertien punten. In de tweede periode, waarvan dit weekend de eerste speeldag op het programma stond, prijkt Lierse alleen op kop met drie punten. Al de andere ploegen hebben een punt, behalve Union dat nog puntenloos is.

(Belga)