Cercle Brugge zaterdag al onder druk tegen FC Tubize

© BELGA
Redactie KW

Groen-zwart en ook trainer Jose Riga doen er best aan om de drie punten thuis te houden. Cardona zit alvast terug in de selectie.

Cercle Brugge staat momenteel op een gedeelde derde plaats met OH Leuven, met een negen op achttien en kan zich na de verloren bekerwedstrijd tegen Racing Genk, maar vooral na de voorbije nul op zes in de Proximus League tegen Beerschot-Wilrijk en op KSV Roeselare, maar weinig puntenverlies veroorloven. Tegenstander Tubize putte op de vorige speeldag dan weer vertrouwen uit de eerste winst van het seizoen, tegen SK Lierse.

In vergelijking met de selectie van woensdag tegen Genk zijn Delacourt en Cardona er bij Cercle terug bij. Of trainer Riga voor dezelfde elf kiest die aan de bekermatch begonnen is de vraag. Ook al omdat hij de voorbije weken al heel wat kon of moest roteren. Voor Muyumba en Vanbelle komt de wedstrijd nog te vroeg. Rodas en De Schryver zijn out, Vandenbussche is ziek zodat de jonge Carré als derde doelman binnen de kern wordt opgenomen, na Nardi en Van Damme.

Guillen Garcia is er niet meer bij. Dit zijn de namen voor de match van zaterdag in het Brugse Jan Breydelstadion om 17.00 uur: Nardi, Taravel, Koné, Vincent, Farias, Palun, Bruno, Buyl, Tormin, Crysan, Cardona, Omolo, Van Damme, Mexique, Vagner, Lambot, Robail, Delacourt, Gaspar, Imorou, De Belder, Mercier en Sofranac.

Als scheidsrechter is de Nederlander Christian Mulder aangeduid.

(ACR)