“Cercle Brugge zal niet moeten spelen in het ‘beloftenstadion van de buren'”

Redactie KW

Cercle Brugge klonk maandagavond op het nieuwe jaar en zette de ambities nog eens extra in de verf.

Cercle Brugge wil het jaar 2015 zo vlug mogelijk vergeten en liefst nog dit voetbalseizoen in de Proximus League de promotie naar de Jupiler League afdwingen. Al is het besef bijzonder groot dat dit niet zo maar zal gaan. “De bladzijde van 2015 is omgedraaid. Voor velen betekent dit éindelijk omgedraaid”, stelt voorzitter Frans Schotte die naast de desastreuze degradatie nog eens terugkwam op het pijnlijke overlijden van gewezen speler Gregory Mertens van Lokeren. “Het kost misschien moeite om enig licht te zien op die donkere bladzijde van 2015. Toch zijn er lichtpunten. Met de A-ploeg staan wij op een zucht van de top, de jeugdwerking is op peil gebleven en de beste jeugdspelers blijven hun geluk en toekomst zoeken bij onze vereniging. De supporters hebben ons niet in de steek gelaten. Voor iedere wedstrijd mogen wij gemiddeld 5.000 toeschouwers verwelkomen. Ook de sponsors blijven grotendeels Cercle trouw. Duidelijk is dat wij nog steeds meer dan honderd leden hebben in ons Business Kring 12.”

De voorzitter greep ook het stadiondossier aan. “Eindelijk is er een doorbraak. Cercle zal niet moeten spelen in wat ik het beloftenstadion van de buren zou noemen, maar in een eigen stadsstadion, hier op deze plaats. Bedankt alvast aan de Brugse overheid en aan de oppositiepartijen die dit voorstel allemaal hebben onderschreven.”

Tot slot had Frans Schotte voor de circa vierhonderd aanwezigen het nog over de positieve bestuursontwikkelingen van de voorbije maand. “We sloten na een woelige periode op bestuulijk niveau het jaar unaniem af met de beslissing tot statutenwijziging teneinde meer investeerders toe te laten.”

“We zijn nu aan de start van 2016. Een nieuw jaar, vol verwachting en hopelijk met minder zorgen en meer succes”, aldus de voorzitter.

(ACR)