Cercle Brugge wint West-Vlaams treffen van Roeselare

Sven De Rechter (links) aan de bal voor Yvan Yagan (rechts). © VDB
Redactie KW

Groen-zwart klopte SV Roeselare met 2-1 en komt op vier punten van leider Antwerp.

Er was aardig wat volk in het Jan Breydelstadion voor het West-Vlaamse duel tussen de nummer vijf en vier in de Proximus League. Bij Cercle Brugge bleef in vergelijking met vorige week Dewaele geblesseerd buiten de selectie. Zijn plaats op de rechtsachter werd door De Kegel ingenomen. Franky Van Der Elst koos bij de bezoekers voor Coussement in plaats van Brouckaert en moest na vijf minuten Provoost geblesseerd vervangen door Lépicier.

In de aanvangsfase acteerden beide ploegen ietwat nerveus. Cercle nam het meeste initiatief, Roeselare ving vanuit een goede organisatie op. Aan beide kanten zorgde dit voor een resem hoekschoppen en enkele halve doelkansen voor Naudts en Vanbelle voor Cercle en voor Martin Suarez en Raes voor Roeselare.

Op het halfuur kwam KSVR op voorsprong. De Kegel verslikte zich in de bal. Seoudi profiteerde en vond de vrijstaande Brouwers die kon binnen tikken. Cercle kreeg het moeilijk en tegen een Roeselare dat op voorsprong komt is het niet gemakkelijk de opening te vinden. Die kwam er vijf minuten voor rust dan toch via Vanbelle. De linksachter bereikte Haroun die op zijn beurt doelman Malherbe met een knappe reflex liet uitpakken. In de fase die daar meteen op volgde liet Kis zijn voetje hangen bij Yagan. Die zette zelf de strafschop om : 1-1, meteen ook de ruststand.

Cercle schoot in de tweede helft meteen snel uit de startblokken. Met wat geluk kwam de bal bij Naudts en die trapte overhoeks over Malherbe de 2-1 tegen de touwen. Cercle putte vertrouwen uit dat doelpunt en zocht richting spionkop naar 3-1. Yagan zag zijn vluchtschot in het zijnet verdwijnen. De rollen werden stilaan omgekeerd. De bezoekers moesten proberen de defensie van groen-zwart te ontwrichten. Dit lukte na balverlies van Van Acker. Martin Suarez kon alleen op doel af, maar Van Damme stond goed in de weg. Roeselare kwam meteen meer opzetten. Cercle kroop achteruit en de thuisaanhang reageerde zenuwachtig. In de slotfase was er nog een kopbal voor de ingevallen Jutten en trok Roeselare vanzelfsprekend naar voor. Het bleef bij 2-1. Cercle wisselt met Roeselare van plaats en staat nu vierde op vier punten van leider Antwerp. Volgende zondag speelt groen-zwart in Koksijde een nieuwe West-Vlaamse derby. (ACR)

Cercle Brugge – KSV Roeselare 2-1.

Doelpunten: 29′ Brouwers 0-1, 41′ Yagan 1-1, 52′ Naudts 2-1.

Cercle Brugge : Van Damme, Vanbelle, Van de Velde (56′ Jutten), Naudts (79′ Doumbouya), Bourdin, Lambot, De Kegel, Van Roose, Haroun, Van Acker, Yagan (91′ Valcke).

Roeselare : Malherbe, Kis, Borry, Brouwers, Seoudi, Martin Suarez (75′ Samyn), De Rechter (59′ Owusu), Damman, Provoost (5′ Lécipier), Raes, Coussement.

Gele kaarten : Kis, Naudts, Damman, Vanbelle, Seoudi.

Scheidsrechter : Wesley Alen.