Cercle Brugge wint verdiend met 2-1 tegen Union

Na een minuut stilte ter nagedachtenis van de overleden gewezen speler en jeugdtrainer Pierre Schotte mocht Niels van Zandweghe, wereldkampioen in het roeien, de wedstrijd op gang trappen. Bij Cercle werd de geblesseerde Coussement vervangen door Khchab en kreeg Maertens de voorkeur op Naudts.

In de openingsfase moest Lentz van Cercle meteen met een knappe reflex uitpakken toen Martens na hoekschop ei zo na kon binnentikken. Ruim een kwartier later deed Sadin aan de overzijde hetzelfde op een kopbal van Bourdin en kreeg Kis halfweg de eerste helft, dankzij de Union verdediging, een unieke mogelijkheid. Zijn afstandsschot van op ongeveer twintig meter botste op de paal. Vijf minuten voor de rust werd nog eens Yagan in stelling gebracht, maar ook dit keer toonde Sadin zich verdienstelijk. Zo bleef het in een wedstrijd waarin Cercle op voorsprong had moeten komen 0-0.

Tweede helft

De tweede helft begon zoals de eerste met een goede tussenkomst van Lentz, dit keer kwam hij gepast uit tegenover Rajsel. De doelman van Cercle geraakte echter geblesseerd bij die fase en werd later in de wedstrijd vervangen door De Bie.

Union was duidelijk scherper uit de kleedkamer gekomen. Maar dit resulteerde niet echt in doelrijpe kansen voor de bezoekers. Halfweg de tweede helft werd de ingevallen Soumah door trainer Euvrard bij een ingooi naar het punt van de aanval verwezen. Dit bleek een goede zet, want de geleende speler van Juventus zorgde opportunistisch voor het openingsdoelpunt.

Het begin overigens van vijf dolle minuten, want kort daarna zorgde Rajsel voor de gelijkmaker en kopte Kis een open kans onbegrijpelijk naast. Cercle trok meer naar voor en Yagan zette in de slotfase het orgelpunt. Met een gekrulde boogbal over de Union defensie zorgde hij voor de 2-1. Meteen zijn vierde doelpunt van het seizoen. Cercle blijft mee bovenin en trekt zondagmiddag met een verdiende overwinning voor de West-Vlaamse derby naar Roeselare.