Cercle Brugge wint op laatste speeldag en eindigt als vijfde

Cercle-trainer Frederiek Vanderbiest leidde de Vereniging naar de vijfde plaat in tweede klasse. © BELGA

Cercle Brugge heeft op de laatste speeldag van de competitie met 0-2 gewonnen op bezoek bij Lommel. Twee late treffers verzekerden de Bruggelingen zo van de vijfde plaats in het klassement. Volgend seizoen treedt Cercle aan in eerste klasse B.

Met twee late doelpunten greep Cercle Brugge zaterdagavond de laatste drie punten van het seizoen op het veld van Lommel. Trainer Fred Vanderbiest kon niet rekenen op Lambot, sinds vorige week out met een scheenbeenbreuk. Zijn plaats achterin werd ingenomen door Gilles Dewaele.

Na een studieronde van ruim een kwartier was de eerste doelkans voor Ansah, zijn kopbal ging over het doel van Van Damme. In de 18de minuut viel een vrije trap van Vanbelle voor Cercle tegen de paal. Zonder echt veel doelrijpe kansen kabbelde de wedstrijd verder. Voor de rust waren Maertens en Jutten even dicht bij de openingstreffer voor groen-zwart. Het bleef bij een logische 0-0 aan de rust.

Eigen doelpunt breekt de ban

In een evenwichtige tweede helft werd alsmaar duidelijk dat wie scoorde zou winnen. Er waren afstandschoten voor Gueroi en Maertens, maar beide pogingen gingen naast doel. Ook topschutter De Belder kreeg nog dot van een kans voor de thuisploeg. Maar Van Damme zat er goed tussen.

Een klein kwartier voor het einde kwam toch uitsluitsel toen doelman Pirard ietwat ongelukkig was op een terugspeelbal van Swerten en de bal in zijn doel zag dwarrelen : 0-1. In het slot van de wedstrijd kopte nog de helemaal vrijgelaten Van Roose een hoekschop tegen de touwen. Cercle Brugge drie punten, en omwille van de vijfde plaats financieel wellicht iets, rijker. (ACR)

Lommel United – Cercle Brugge 0-2

Doelpunten : 79′ Swerten (own) 0-1, 88′ Van Roose 0-2.

Lommel United : Pirard, Goossens, Schoofs, Swerten (80′ Bongiorno), Neven, De Belder, Scheelen (76′ Paoli), Lenaerts, Gaethofs, Gueroui (62′ Debauve), Ansah.

Cercle Brugge : Van Damme, De Kegel, Dewaele, Bourdin, Vanbelle, Van Acker, Haroun, Maertens, Naudts (75′ Yagan), Jutten (83′ Van Roose), Doumbouya.

Gele kaarten : Haroun, Neven.

Scheidsrechter : Daemen.