Cercle Brugge wint met 0-2 bij KSK Heist

Arne Naudts (links) zorgde voor de 0-2 in Heist. © VDB

Fred Vanderbiest kreeg er naast Maertens en de Oliveira met Valcke en Luissint voor de verplaatsing naar Heist-op-den-Berg nog twee geblesseerden bij. Doumbouya, onzeker voor de match, zat net als nieuwkomer Jutten op de bank. De Cercletrainer moest dus puzzelen in zijn opstelling en koos opnieuw voor Dewaele. Ook Naudts, Lambot en Van de Velde startten in de basis.

Na amper twee minuten kwam groen-zwart al op voorsprong. Een vrije trap van Vanbelle werd door Haroun binnen gekopt. Cercle had op die manier het eerste halfuur de wedstrijd onder controle, al was de thuisploeg soms aan de goal van Van Damme te vinden. Ben Yagan, broer van Cerclespeler Yvan, zag zijn kopbal over gaan. Aan de overzijde kon Naudts alleen op doel af, maar hij werd door een thuisverdediger geblokkeerd. Op slag van rust maakte de Oost-Vlaming toch zijn zesde van het seizoen en trapte een voorzet van Yagan binnen. Cercle verdiend met 0-2 de rust in.

De tweede helft was nog maar amper afgetrapt en Webers was voor de thuisploeg al vrij vlug bij de aansluitingstreffer. Zijn schot werd door Van Damme gelost, maar de Cercledefensie was bij de pinken om op te ruimen. Er volgde voor Cercle nog een schot van invaller Jutten voorlangs en een trap van Haroun over doel. Heist hield het vooral bij afstandschoten. Bouaouali was in de slotfase nog dicht bij de 1-2, maar Van Damme bracht redding met de voeten. Cercle knoopt opnieuw aan met een overwinning en komt voorlopig naast Roeselare op de derde plaats. Volgende zondag staan beide ploegen in Brugge tegenover elkaar.