Cercle Brugge wint laatste thuiswedstrijd en is volgend seizoen zeker van 1B

Dennes De Kegel kon ontzetten voor de aanstormende Jarric Buysse. © VDB

Cercle won de laatste thuiswedstrijd met 1-0 tegen Deinze. De Vereniging is volgend seizoen zeker van 1B.

Cercle Brugge nam in de aanvangsfase het meeste initiatief, wat resulteerde in enkele hoekschoppen, zij het zonder gevaar. Halfweg toch enige animo toen Doumbouya van dichtbij kon binnentrappen, maar de bal van de doellijn werd gekeerd door Libbrecht. De Cercle-spits had meteen daarna nog een ideale mogelijkheid, maar de doelman van Deinze zat er goed tussen. Kort voordien had een deel van de supporters achter doel een spandoek getoond met ‘inzet passie strijd, waar is de tijd’. Op die manier kabbelde de wedstrijd voort.

In het laatste kwartier van de eerste helft was er nog een schot van Vandamme, die andere Van Damme ging goed plat. Aan de overkant was er nog een trap van Jutten naast het doel. Zo bleef het na een zwakke eerste helft 0-0 en werd de na een kwartier vervangen Lambot van Cercle met een scheenbeenbreuk naar een ziekenhuis afgevoerd. Hij is voor drie maanden out.

Fred Vanderbiest had zijn ploeg tijdens de rust wellicht terecht gewezen, want groen-zwart zorgde meteen voor doelgevaar. Haroun kwam op een hoekschop net tekort omdat Steeland er goed tussen zat. Bij zijn daaropvolgende baltoets ging de doelman, uitgeleend door Club Brugge, echter in de fout. Doumbouya legde zo af naar Maertens, die koelbloedig besloot. Doumbouya had luttele minuten de 2-0 aan de voet, maar Steeland had een knappe save in huis.

Cercle met een kleine voorsprong het slotkwartier in en Maertens kon zijn tweede van de namiddag niet verzilveren. De West-Vlaming trapte een intikker over doel. Deinze ging begrijpelijk, zij het met de moed der wanhoop, op zoek naar de gelijkmaker en Cercle kneep in de slotfase nog maar eens de billen dicht. Het bleef voor hen gelukkig 1-0. De vereniging is volgend seizoen zeker van eerste klasse 1B.