Cercle Brugge wint de topper bij Beerschot-Wilrijk met 0-3

© BELGA
Redactie KW

Op de tiende speeldag in de Proximus League moest Cercle Brugge naar promovendus Beerschot-Wilrijk, tot dan de ongeslagen leider en sedert 11 maart dit jaar in eigen huis niet meer verloren. De vereniging wilde de match alvast goed voorbereiden en trok daarom met de hele groep vanaf vrijdagavond in afzondering naar een hotel in Antwerpen.

Cercle had eerder deze week met 0-3 verloren tegen OH Leuven en moest dringend iets recht zetten. Trainer José Riga was na die slappe vertoning bij veel fans kop van jut en veranderde zijn team op het Kiel op drie plaatsen. Crysan en Vanbelle vervingen op de linkerflank Buyl en Imorou. Op het middenveld kwam Vincent in de plaats van Koné. Alex Camerman, gewezen speler van Cercle en Beerschot, mocht de match op gang trappen.

Cercle Brugge wint de topper bij Beerschot-Wilrijk met 0-3
© BELGA

Cercle kende meteen een droomstart. Crysan werd in de eerste minuut foutief tegengehouden door Prychynenko. Mercier gaf de vrije trap kort tot bij Vanbelle die op zijn beurt mocht voorzetten en Molo met het hoofd via Van den Bergh kon binnentikken: 0-1. Een minuut later trapte Octavio voor de thuisploeg via Nardi op de paal. In de regen en op een zwaar speelveld trok Delferière drie keer geel voor Cercle dat duidelijk efficiënt naar voor trok.

Cercle Brugge wint de topper bij Beerschot-Wilrijk met 0-3
© BELGA

Bij een van die aanvallen, net voor het halfuur, zette Crysan een actie op met Mercier. Het was uiteindelijk De Belder die de bal voorbij doelman Romo in de verste hoek schoof. Zijn eerste goal van het seizoen. Net voor de rust kopte Dom nog een unieke mogelijkheid op Nardi. Zo bleef het 0-2 aan de rust.

Tweede helft

In de tweede helft kwam Hoffer bij de thuisploeg in de plaats van Octavio. De invaller kapte zich meteen mooi vrij, maar gleed daarna uit op het natte gras. De spits had duidelijk niet het goede schoeisel aangetrokken, want even later deed hij dat opnieuw op aangeven van Swinkels.

Cercle Brugge wint de topper bij Beerschot-Wilrijk met 0-3
© BELGA

Kort voor het uur mocht Omolo door de defensie van KFCO trekken, zijn schot ging naast het doel. Aan de overzijde was er een poging van François in het zijnet. De thuisploeg zette veel druk naar voor en bij het verkeerd oordelen op een hoekschop mocht Mercier er op links alleen van door. De Fransman bediende op het gepaste moment Tormin die na een controle de score op 0-3 bracht. Deze winst kwam voor de bezoekers niet meer in het gedrang. Een moe gestreden De Belder besloot in de slotfase op Romo. Cercle komt op drie punten van de leider en ontmoet zaterdag in een derby KSV Roeselare. Beerschot-Wilrijk trekt de dag nadien naar Westerlo.

Cercle Brugge wint de topper bij Beerschot-Wilrijk met 0-3
© BELGA

(ACR – foto’s Belga)

Beerschot-Wilrijk – Cercle Brugge: 0-3

Doelpunten: 1′ Omolo 0-1, 28′ De Belder 0-2, 70′ Tormin 0-3.

Beerschot-Wilrijk: Romo, Van den Bergh, Swinkels, Prychynenko, Dom (83′ Boulaouali), Van Hyfte, Maes, François, Octavio (46′ Hoffer), Losada, Placca.

Cercle Brugge: Nardi, Vanbelle, Lambot, Taravel, Palun, Vincent, Omolo, Mercier (71′ Koné), Crysan (80′ Buyl), Tormin (89′ Robail), De Belder.