Cercle Brugge verzuimt nog maar eens een plaats bij de eerste drie

Miguel Van Damme moest zich twee keer omdraaien in Eupen. © VDB

Groen-zwart verliest met 2-1 bij Eupen en moet hen in de Proximus League op de vierde plaats naast zich dulden.

Fred Vanderbiest koos bij Cercle, met uitzondering van Dewaele voor Van de Velde en Vanbelle voor De Kegel, voor dezelfde elf als in Koksijde. Bij de thuisploeg startte West-Vlaming en gewezen Cerclejeugdspeler Siebe Blondelle op de bank.

De aanvangfase bij lichte sneeuwval was van beide ploegen vooral een studieronde. Kort voor het halfuur kwam er toch wat animo, met langs weerszijden enkele afstandschoten. Cercle kreeg in de 35ste minuut pas hun eerste corner, wat meteen weer het spelbeeld bepaalde van de bezoekers. Op slag van rust viel dan ook een doelpunt voor Eupen via Onyekuru.

Vrije trap

De tweede helft was nog maar pas begonnen of Afif zorgde voor Eupen opnieuw voor gevaar. Aan de overzijde kreeg even later Jutten voor Cercle een kans en trok Bourdin naar de kleedkamer. In zijn plaats kwam in de voorlinie van groen- zwart Doumbouya. Dit zorgde voor schoten van Van Acker en Naudts, zij het niet binnen het kader. Haroun was nadien misschien wel het dichtst bij een goal, maar Niasse bracht redding met zijn voeten. En zoals het dikwijls in voetbal gebeurt valt de goal dan aan de andere kant. Aanvoerder Garcia trapte een vrije trap, na een fout van Lambot, rechtstreeks binnen.

In de slotfase kreeg Cercle eveneens een vrije trap. Yagan trapte in de muur en de ingevallen Valcke was goed gevolgd: 2-1. Het eindoffensief bij opnieuw sneeuwval bracht niets meer op. Voor een slap Cercle is het de vierde nederlaag van dit seizoen. Vrijdag volgt een eerste van drie opeenvolgende thuiswedstrijden tegen Union.