Cercle Brugge verliest met 2-0 bij Tubeke

Lonsana Doumbouya was dicht bij de openingstreffer. © VDB

De beoogde top vier komt voor groen-zwart stilaan in het gedrang, net als een plaats bij de eerste acht.

Cercle, met Lambot en De Kegel in plaats van Van Roose en Dewaele, trok richting Waals-Brabant om opnieuw aansluiting te krijgen met de eerste vier. Winnen was daarom een must. Maar de vereniging maakte daar weinig aanspraak op. Het was een wedstrijd met vooral veel middenveldspel en achterin langs weerszijden een goed blok. Op het halfuur werd de studieronde van beiden doorbroken toen Yagan kon doorbreken, maar de doelman van Tubeke was vlugger bij de bal. Kort daarna volgde een schot van Doumbouya in het zijnet. Aan de overzijde was er een afstandsschot van Ba dat nipt naast het doel van Van Damme zoefde. Het bleef bij 0-0 aan de rust.

In de tweede helft kwam Doumbouya dicht bij de openingstreffer tegen zijn gewezen ploeg. Op een vrije trap van Vanbelle werd de spits al of niet gehinderd om binnen te koppen. Kort daarna nam de thuisploeg in vijf minuten afstand met twee doelpunten.

Allereerst werd Di Stefano ongemoeid gelaten en kon hij in de verste hoek vrij aanleggen. Ook de tweede goal was vermijdbaar. Fabre krulde een hoekschop naar de verste paal, die tot ieders verbazing in doel verdween. Van dan af kreeg Tubeke vrij spel en was het zelfs nog dicht bij een derde doelpunt. Een eerreder zat er voor een onmondig offensief Cercle niet in. Het bleef 2-0.

Bij Cercle zijn ze voor aanvang van de laatste vier wedstrijden dringend aan bezinning toe. Zondag om 16.00 uur speelt de ploeg van Vanderbiest tegen Antwerp. Haroun zal er niet bij zijn, hij kreeg in Tubeke zijn vijfde gele kaart. (ACR)

FC Tubize – Cercle Brugge 2-0.

Doelpunten : 56′ Di Stefano 1-0, 61′ Fabre 2-0.

Cercle Brugge : Van Damme, Vanbelle, Bourdin, Lambot, De Kegel, Maertens, Haroun, Van Acker, Valcke (80′ Simoens), Yagan (65′ Naudts), Doumbouya (76′ Jutten).

Gele kaarten : Ulens, Haroun.

Scheidsrechter : Lardot.