Cercle Brugge verliest heenmatch tegen Charleroi, maar houdt kansen op halve finale gaaf

Het werd 2-1, na goals van Fauré (2x) en Smolders.

Een typische Belgische bekeravond in Charleroi, want vooral lege zitjes in de tribunes voor het duel in de kwartfinales. De match begon slordig aan beide zijden, zodat noch Cercle noch Charleroi aanvankelijk een ernstige kans bijeengevoetbald kregen. Na 8 minuten kon Fauré wel al een keertje op doel trappen, maar de bal belandde naast het kader. Daarna trok Cercle Brugge het laken naar zich toe, maar de vereniging verzuimde de kansen van onder meer Buyl, Cornelis en Sukutu-Pasu ook af te maken. Dat brak groenzwart zuur op, toen na een goeie 25 minuten was het aan de overkant wél prijs, toen Fauré een vrije schop omzette in de 1-0. Amper enkele minuten later verdubbelde diezelfde Fauré bovendien de score. Cercle Brugge kreeg een lesje in efficiëntie, maar kon met een rebound van Smolders net voor de rust nog de aansluitingstreffer laten optekenen.

Zelfde verhaal bij het begin van de tweede helft. Cercle Brugge had het meeste balbezit, maar kon dat niet voldoende omzetten in kansen, laat staan in doelpunten. Halverwege de tweede helft werd het spel bovendien weer slordiger en werden er meer overtredingen gemaakt. Vidarsson probeerde het tij te laten keren door Verkindere en D’Haene in te brengen, maar dat leverde geen doelpunt meer op. Het bleef 2-1, en dus is alles nog mogelijk in de terugmatch op 21 januari 2015.