Cercle Brugge vergeet te scoren

Cercle Brugge morste met de kansen tegen een enorm zwak Waasland-Beveren en kwam dus niet verder dan een scoreloos gelijkspel.

Uchebo slalomde na vijf minuten langs drie verdedigers waarna hij de bal tot bij Smolders speelde. Zijn schot ging echter hoog over. Na een kwartier probeerde Kabananga het eens met een vluchtschot, maar Coosemans had de bal klemvast. Daarna probeerden de bezoekers ook te dreigen, maar Veselinovic kwam na een actie van Trickovski niet tot een schot.

Op het half uur ging een vrije trap van Cornelis in de muur, maar in de rebound dwong D’Haene Coosemans tot een prima redding. Cercle bleef komen, maar Smolders en Wils kregen de bal niet in doel. Waasland-Beveren stelde daar weinig tegenover in de eerste helft.

Bal op de lijn

Ook in de tweede helft was Cercle de betere ploeg, maar het slaagde er niet in om Coosemans aan het werk te krijgen. De bezoekers probeerden even te dreigen via Demjan, maar de spits liep zich vast. Meteen daarna kreeg Uchebo een grote kans, maar hij besloot over. En de Bruggelingen bleven met de kansen morsen : Coosemans kon een schot van Buysse oprapen en Uchebo wrong even later opnieuw een grote kans de nek om.

In de slotfase bloedde de wedstrijd dood tot Uchebo in de slotseconden met een omhaal uitpakte. Gershon bracht redding op de lijn. Even later lukte het de spits toch om te scoren, evenwel met de hand. Zo slikte Uchebo nog zijn tweede gele kaart van de avond en bleef de 0-0 op het bord staan.