Cercle Brugge tegen Beerschot-Wilrijk met de leidersplaats als inzet

© BELGA
Redactie KW

Groen-zwart speelt zondag om 16.00 uur de topper In de Proximus League.

Bij Cercle Brugge is de boodschap duidelijk. Bij winst kan men de leidersplaats van Beerschot-Wilrijk overnemen. Trainer José Riga kan niet rekenen op de geblesseerden Muyumba, Delacourt en Vanbelle. Taravel is geschorst na zijn rode kaart op de vorige speeldag tegen Lierse. Vincent keert terug uit schorsing, net als Palun na interlandverplichtingen met Gabon. Nieuwkomer Sofranac is een eerste keer bij de ruime kern.

Dit zijn de spelers voor Cercle: Nardi, Koné, Vincent, Farias, Palun, Bruno, Buyl, Tormin, Crysan, Rodas, Cardona, Omolo, Van Damme, Mexique, Vagner, Lambot, Guillen Garcia, Robail, Vandenbussche, De Schryver, Gaspar, Imorou, De Belder, Mercier en Sofranac.

Bij Beerschot-Wilrijk zijn er uiteraard weinig wijzigingen na de knappe winst op KSV Roeselare. Swinkels is er na ziekte terug bij. De Jonghe, François en Mbombo niet. Dit is de kern van trainer Marc Brys: Romo, Dom, Swinkels, Van den Bergh, Diarra, Prychynenko, Ekangamene, Essikal, Pietermaat, Van Hyfte, Octavio, Messoudi, Boulaouali, Schaessens, Maes, Placca, topschuter Losada en Bruggeling Steelant als invallersdoelman. Hij neemt op de bank plaats naast keeperstrainer Bram Verbist en assistent-trainer Bart Van Lancker, zij komen voor even terug naar Cercle Brugge.

Er wordt voor de topper aardig wat volk verwacht. Ook in het bezoekersvak. Cercle organiseert voor de groen-zwarte aanhang opnieuw een fandorp. Bert Put is aangeduid als scheidsrechter.

(ACR)