Cercle Brugge speelt gelijk in Geel

Sam Valcke bracht Cercle met de 3-2 terug in de match. © VDB
Redactie KW

Cercle Brugge speelde 3-3 in Geel en gaf de ploeg uit de Kempen hiermee een koekje van eigen deeg, want in de heenwedstrijd was dit dezelfde uitslag. Toen verspeelde groen- zwart een 3-1 voorsprong.

Fred Vanderbiest koos ervoor om richting Geel een tussenstop te maken in Grobbendonk om daar wat calorieën op te doen. Voor de wedstrijd zelf kon de trainer geen beroep doen op Maertens, enkele weken out met een liesblessure, en nieuwkomer De Oliveira. De Brazliaanse Belg kreeg op training een trap op de knie en men wilde met hem geen risico’s nemen. De spits startte op de bank. Hun plaatsen werden ingenomen door Sterckx en Doumbouya.

Bij aanvang was Van Acker na een hoekschop voor Cercle dicht bij de openingstreffer. Zijn schot werd echter van voor de doellijn gekeerd. Groen-zwart bleef het meeste balbezit ontwikkelen, Haroun trapte op de vuisten van Vromans, maar ietwat tegen de gang van het spel in viel de goal via Jutten aan de overkant. Nog voor de rust kon Doumbouya met het hoofd tegen scoren en zette Cauwenberg na een aarzeling in de Cercledefensie de thuisploeg opnieuw op voorsprong.

Tweede helft

Geel, getraind door West-Vlaming Vincent Euvraerd, zag zijn ploeg in de tweede helft via uitblinker Cauwenberg op strafschop, na een overtreding van Dewaele, nog verder uitlopen tot 3-1. Amper twee minuten nadien verlengde Valcke, hopend op een verlening van zijn contract, een schot van Van Acker in doel. Een klein kwartier voor het einde trapte de ingevallen De Oliveira de gelijkmaker binnen. Doumbouya en Van de Velde zorgden nog voor wat vrees in de Geeldefensie. Het bleef 3-3.

Cercle staat nu vierde in de Proximus League en ziet Antwerp aan kop verder uitlopen. Het verschil bedraagt nu acht punten. Groen-zwart speelt de komende weken tegen Roeselare en de huidige laatste drie in de rangschikking. Een twaalf op twaalf is een must wil het nog een rol van betekenis spelen. Beide trainers konden zich in Geel verzoenen met het gelijke spel. Trainer Vanderbiest ziet het realistisch en gaf toe dat Cercle op dit moment niet kan concurreren met het huidige Antwerp dat met 0-4 won bij WS Brussel.

(ACR – foto a-Bart)

ASV Geel – Cercle Brugge 3-3

Doelpunten : 32′ Jutten 1-0, 39′ Doumbouya 1-1, 42′ Cauwenberg 2-1, 70′ Cauwenberg 3-1, 73′ Valcke 3-2, 85′ De Oliveira 3-3.

Cercle Brugge : Van Damme, Luissint, Vanbelle, Sterckx (65′ De Oliveira), Valcke (75′ Naudts), Bourdin, Doumbouya, Dewaele, Haroun, Van Acker, Yagan (87′ Van de Velde).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier