Cercle Brugge sluit PO II af met 0 op 18

Cercle Brugge verloor kansloos met 2-0 van KV Mechelen en behaalde zo geen enkel punt in deze Play-off II.

Lorenzo Staelens schudde zijn basisploeg nog eens flink door elkaar voor deze slotmatch. Kabananga, D’Haene, Van Roose, Boi, Cornelis en Wils verdwenen uit het team. De Kegel, N’Diaye, Verkindere, Maertens, Staelens en Naudts mochten aan de wedstrijd beginnen.

Beide ploegen hadden niets meer te winnen of te verliezen in Play-off II, maar daar was bij KV Mechelen niets van te merken. De thuisploeg trok meteen in de aanval en Coppens moest in de eerste minuten al aan het werk op een kopbal van Trajkovski. Even later waagde diezelfde Trajkovski opnieuw zijn kans. Het afgeweerde schot werd door Reis van de lijn gehaald. Na een kwartier moest Reis opnieuw een bal van Cordaro van de lijn keren.

Cercle werd van het kastje naar de muur gespeeld en slikte in de 22ste minuut de 1-0. De afscheidnemende Junker kopte na een hoekschop aan de tweede paal de bal tegen de netten. Cercle Brugge was nergens in de eerste helft en kwam nog goed weg toen een schot van Claes op de deklat uiteenspatte. Even later kreeg de thuisploeg ook nog een penalty voor een fout van Reis op Trajvoski, maar Trajkovski trapte zwak op Coppens.

Cercle Brugge begon iets gretiger aan de tweede helft en de thuisdoelman moest bij de pinken zijn op een schot van Staelens. Mechelen reageerde meteen via Junker, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. Junker bleef echter dreigen en na iets meer dan een uur spelen nette hij de 2-0 met een knappe retro. Wedstrijd gespeeld en dus gaf Lorenzo Staelens nog enkele jongeren een kans. De ingevallen Ameye hield meteen daarna Junker van zijn hattrick. In de slotfase scoorde Mokulu nog bijna de 3-0, maar hij kopte echter naast.

Zo beëindigde Cercle Brugge deze Play-off II met een 0 op 18.