Cercle Brugge sleept punt uit de brand tegen SV Zulte Waregem

Cercle Brugge zette in een wedstrijd met twee gezichten een 0-2 om in een gelijkspel en komt voorlopig weg van een plaats voor play-off III.

Na het beschamende verlies tegen hekkensluiter Lierse wilde Cercle Brugge iets recht zetten tegen SV Zulte Waregem. Arnar Vidarsson verwees De Kegel, Caenepeel, Van Roose en Godee naar de bank en tribune. In hun plaats mochten Cornelis, Buyl, D’Haene en Maertens aantreden. Haroun was nog niet fit. Bij de bezoekers werd Troisi beloond met een basisplaats voor zijn doelpunt vorige week. Trajkovski en Gimbert begonnen op de bank, Kaya en Skulason namen hun plaats in. Colpaert was geblesseerd.

De bezoekers namen van bij aanvang het initiatief en na vijf minuten zag Troisi een mooie gelegenheid gekeerd door Werner. Bij één van de volgende aanvallen was het wel prijs voor de fusieploeg, na een mistasten in de Cercle-defensie werd Jorgensen in de 19de minuut na een voorafgaande vrije trap vergeten en kon hij overhoeks binnentrappen. Daarna was er een unieke gelegenheid voor Cordaro, maar ook hij vond Werner op zijn weg. Cercle kon daar in de zone van de waarheid weinig tegenover stellen, enkel een kopbal van Dussenne ging voorlangs. Kort voor de rust werd de score ei zo na verdubbeld, maar dit keer kwam Werner goed uit op een schot van Troisi. Eén minuut later kwam de score dan toch op bord toen Kaya dankzij de afwijking van Cornelis kon binnentrappen. Op één van de daaropvolgende fasen ging Cordaro met beide voeten in op D’Haene. Scheidsrechter Laforge trok verrassend rood. 0-2 bij de rust.

Mirakel Mechelen (bis)

Na de pauze putte Cercle, met Caenepeel en Sukuta-Pasu in de plaats van Van Acker en Buysse, enige moed uit de man meer situatie en was er al meteen een open doelkans voor Bourdin die in de handen van Bossut besloot. Op het kwartier kwam de aansluitingstreffer er toch. Kabananga werd op de rand buitenspel in het straatje gestuurd en 1-2. Luttele minuten later kwam de score zelfs in evenwicht na een strafschopfout van Karel D’Haene in het voordeel van de thuisploeg. Sukuta-Pasu nam zijn verantwoordelijkheid en 2-2, met nog een kwartier op de klok. De thuisaanhang dacht ondertussen aan een mirakel dat vorig seizoen in hetzelfde weekend plaatshad, toen Cercle in de slotfase van 0-2 naar 3-2 klom tegen KV Mechelen. Dit geloof kwam er nog meer nadat ook nog Skulason bij de bezoekers met een vermeende elleboogstoot uitgesloten werd. In de laatste minuten stapelde de druk bij Cercle zich op, maar het ging te slordig om met de mogelijkheden. Zulte Waregem hield met negen tegen elf stand.

De bezoekende trainer Francky Dury gaf na afloop verstek voor de persbabbel. Trainer Vidarsson zag zijn ploeg in de tweede helft zoals hij het wil zien.