Cercle Brugge schenkt leider Antwerp een punt

Joren Dom werkt zich voorbij Mathieu Maertens. © VDB

Groen-zwart geeft nog maar eens in de slotfase een voorsprong weg. Resultaat: 2-2 tegen Antwerp.

In het Jan Breydelstadion, waar de bijna 5.000 bezoekende fans voor heel wat sfeer zorgden, koos Cercletrainer Fred Vanderbiest voor Dewaele in plaats van De Kegel als rechtsachter. Vanroose nam de plaats in van de geschorste Haroun. Valcke kreeg hierdoor opnieuw een kans.

Een eerste mogelijk was voor Cercle voor Doumbouya. De spits werd randje buitenspel door Maertens net buiten de kleine rechthoek aangespeeld, maar besloot naast. Aan de overkant was Dufer dicht bij een goal na verkeerd inspelen van Vanroose. Zijn plaatsbal ging over de kruising. Beide teams kozen resoluut voor de aanval en Vanbelle mocht op rechts een vrije trap nemen. Hij krulde de bal richting dichtste paal en Dom verschalkte met het hoofd zijn eigen doelman: 1-0.

Antwerp, op achtervolgen aangewezen, ging vooral via de flanken op zoek naar een oplossing. Maar na 35 minuten volgde opnieuw een vrije trap voor Vanbelle op bijna identiek dezelfde plaats als bij de openingsgoal, Kudimbana, ex-Cercle, tikte de bal over de kruising. In de daaropvolgende hoekschop moest de doelman van Antwerp tot twee keer toe zijn lichaam gebruiken. Vijf minuten voor de rust kwam Libombe aan de overzijde dicht bij de 1-1. Maar Van Damme legde zich in de baan van het schot goed plat. Kort daarvoor kwam Maertens van Cercle met een gele kaart goed weg toen hij Colpaert in het aangezicht duwde. Dit zorgde ook op de hoofdtribune, waar blijkbaar bezoekende fans plaatsnamen, tot wat hevig discussiëren.

Tweede helft

De 1-0 ruststand stond niet lang op het bord. Op een hoekschop van Vanbelle veerde Doumbouya het hoogst en kopte hij de bal overhoeks binnen. Enkele minuten later trapte Libombe naast. De nervositeit nam toe, ook bij de vurige aanhang van Antwerp die haar ploeg naar de 2-1 schreeuwde. De ingevallen Cornet zorgde hiervoor. De bezoekers wilden als leider geen punten verliezen en kozen ervoor om met vier spitsen op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Cercle dacht alleen nog aan verdedigen, al kreeg het voorin de ruimte. Doumbouya kopte nog maar eens naast.

In de ultieme slotfase dan toch het verdict voor Cercle toen Yagan probeerde op de wandel te gaan, Antwerp opnieuw in balbezit kwam en Cornet de bal voorbij Van Damme kopte. Een verdiend gelijkspel voor de leider. Jammer voor Cercle dat nog maar eens in blessuretijd zuur puntenverlies leed en dringend, na nu toch al zes wedstrijden, nog eens moet zien te winnen. Volgend weekend wacht hen de moeilijke verplaatsing naar White Star Brussel.

(ACR – foto Bart)

Cercle Brugge – RFC Antwerp: 2-2

Doelpunten: 20′ Dom (own) 1-0, 46′ Doumbouya 2-0, 60′ Cornet 2-1, 93′ Cornet 2-2.

Cercle Brugge: Van Damme, Vanbelle, Bourdin, Lambot, Dewaele (64′ De Kegel), Yagan, Vanroose, Maertens (90′ Simoens), Van Acker, Valcke (69′ Naudts), Doumbouya.