Cercle Brugge overtuigend voorbij Eendracht Aalst

Groen-zwart versloeg Eendracht Aalst met 1-7. Sam Valcke scoorde drie keer.

Cercle Brugge nam in het eerste half uur een vliegende start waarin Sam Valcke meteen voor een hattrick zorgde. Na ruim twaalf minuten krulde hij van op links de bal in de verste hoek, tien minuten later werd de Oost-Vlaming een tweede keer beloond toen hij van dichtbij een voorzet van Doumbouya kon binnentikken. Iets voorbij halfweg de eerste helft zorgde Valcke ook voor de 0-3. Kort voor rust kwam er nog een vierde goal voor groen- zwart, maar deze van Doumbouya werd echter wegens buitenspel afgekeurd. Aan de overzijde kon Aalst echter via Bael wel een geldig doelpunt tegen scoren: 1-3 aan de rust.

Ook in de tweede helft, met bijna een volledig andere ploeg tussen de lijnen, bleef Cercle heer en meester. Groen- zwart scoorde zelfs nog twee keer via Bossekota en Simoens. En ook Naudts pikte zijn goal mee. Jongeling Simoens zorgde in de slotfase voor de eindcijfers. Cercle won vrij gemakkelijk bij een jong Eendracht Aalst met 1-7.

Bij Cercle stond in de eerste helft de Italiaanse doelman Alberto Galinetta onder de lat. Hij wordt deze week samen met de spits Sergio Buenacasa getest. Beiden zijn afkomstig van Juventus en krijgen bij groen- zwart misschien een uitleenbeurt. Buenacasa is een Spanjaard die nog voor de jeugd van Real Zaragoza en FC Barcelona uitkwam. Zaterdag 1 augustus reist Cercle naar Rotterdam, voor de laatste oefenmatch tegen het plaatselijke Sparta. Die club uit de eerste divisie houdt dan een familiedag.