Cercle Brugge nog maar eens in slotfase onderuit, dit keer bij WS Brussel

Mathieu Maertens was een paar keer dicht bij de openingstreffer. © VDB

Groen-zwart verloor zaterdagavond voor de zesde keer dit seizoen. Het werd 1-0 bij WS Brussel.

Een doelpunt uit het niets in de 85ste minuut besliste zaterdagavond in Molenbeek de wedstrijd tussen WS Brussel en Cercle Brugge. De ploeg uit de hoofdstad kreeg deze week te horen dat het geen licentie krijgt voor 1B, maar wil sportief nog alles uit de kast halen. Fred Vanderbiest koos met uitzondering van de licht geblesseerde Dewaele voor De Kegel als rechtsachter. In een wedstrijd zonder animo en tempo was het ver zoeken naar doelrijpe kansen. Het was vooral op stilstaande fasen dat beide ploegen eens konden dreigen. Fabris werd bij de thuisploeg goed uit de wedstrijd gehouden. Cercle kwam met Maertens een paar keer dicht bij een doelpunt.

Na de rust was White Star iets gretiger. Het was echter Doumbouya van Cercle die tot dan de beste kans kreeg. Doelman Vanhamel pakte uit met een knappe redding. Net op het moment dat de wedstrijd op 0-0 leek af te stevenen, zorgde de Luxemburger Joachim verrassend voor een driepunter voor Brussel. Cercle kon daar, met uitzondering van een vrije trap van Vanbelle die over ging, niets meer tegenover zetten. Cercle ging voor de zoveelste keer dit seizoen in de laatste minuten de boot in. Groen-zwart ziet in de rangschikking Lommel haasje over doen en staat nu op de zesde plaats. Volgende zondag is winst tegen SK Deinze meer dan een must om een plaats bij de eerste acht te bemachtigen. (ACR)

WS Brussel – Cercle Brugge 1-0.

Doelpunt : 85′ Joachim.

WS Brussel : Vanhamel, Niankou, Kone (90′ Lokilo), Joachim, Duplus, Huyghebaert, Prychynenko, Diallo (58′ Grisez), Kinkela (65′ Traora), Fall, Fabris.

Cercle Brugge : Van Damme, De Kegel, Lambot, Bourdin, Vanbelle, Van Roose (89′ Jutten), Van Acker, Maertens, Valcke (46′ Naudts), Yagan (77′ Simoens), Doumbouya.

Gele kaarten : Van Acker, Fabris.

Scheidsrechter : Verboomen.