Cercle Brugge maakt de droom van een jonge voetballer uit Namibië waar

Redactie KW

Erich Taleni (23) droomt van een carrière als profvoetballer in Europa en koos Cercle als zijn eerste vereniging. Cercle stuurde hem niet weg, maar nam hem met warmte op.

Erich Taleni Nelenge is zijn volledige naam en al zijn hele leven droomt hij van een carrière als voetballer. Voor die droom heeft hij veel over. Héél veel. Zo reisde hij helemaal in zijn eentje vanuit Namibië naar België om bij Cercle Brugge te kunnen testen. Die test kwam er begin deze week.

Erich liep twee jaar geleden in Nambië een Belgische toerist tegen het lijf die in Zuid-Frankrijk woont. Hij bekende onze landgenoot meteen zijn liefde voor het voetbal. De Belg dacht spontaan aan Cercle Brugge, waar een collega van hem zich nog voor engageerde. Erich zocht Cercle meteen op Google op en zag de naam van Junior Kabananga. De voormalige Congolese spits van Cercle is erg populair op het Afrikaanse contintent en Erich was verkocht.

Zijn droom kreeg meer en meer vorm. Hij wou voetballer worden bij een Europese ploeg, het liefst bij Cercle Brugge. Zijn eerste visumaanvragen werden meermaals geweigerd, maar plots kreeg hij toch de toestemming om naar België af te reizen, tot zijn eigen verbazing. Zijn familie moest financieel wat bijsteken om hem zijn droom te helpen verwezenlijken en een ticket voor België aan te schaffen.

Bij zijn aankomst bij Cercle ontfermden de secretariaatsmedewerkers Maithé Franco en Corneel Bekaert zich als eersten over Erich. Hij kreeg iets te eten, mocht de ruimtes van Cercle bezoeken en zelfs trainer Frederik Vanderbiest was onder de indruk van zoveel volharding. Hij wilde de jongensdroom van de Namibiër niet doorprikken en stelde hem voor eens met de beloften mee te trainen. In de namiddag diende hij nog als ballenjongen op de training van de eerste ploeg en ‘s avonds kreeg hij een groen-zwart plunje en mocht hij samen met de U19 het oefenterrein op. De droom van Erich werd werkelijkheid en dat door het warme hart van Cercle Brugge.

Afwachten of de jonge speler ook de rest van zijn dromen kan waarmaken.

(ACR/OV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad