Cercle Brugge leent Stephen Buyl uit aan Westerlo

© BELGA
Redactie KW

De speler mag wel niet worden opgesteld in duels tegen Cercle Brugge.

De 25-jarige aanvaller was bij Cercle Brugge op overschot en kwam zowel onder José Riga als zijn opvolger Frank Vercauteren niet meer aan spelen toe. De Oost-Vlaming tekende begin dit seizoen een overeenkomst bij Cercle voor twee seizoenen en zal nu worden uitgeleend aan reeksgenoot Westerlo, waar hij trainer Bob Peeters van bij Cercle terug ziet. Alsook Lukas Van Eenoo en Gilles Dewaele als twee gewezen spelers van groen-zwart.

Buyl kende een deel van zijn jeugdopleiding bij Cercle en debuteerde begin 2013 met de eerste ploeg. Toen groen-zwart degradeerde koos de aanvaller voor Zulte-Waregem en daarna voor kampioen Antwerp. Afgelopen zomer keerde hij naar Cercle terug. In 124 wedstrijden was hij goed voor 23 doelpunten.

Buyl genoot ook interesse van andere ploegen in 1B, maar Cercle zag hem liever niet naar een concurrerend team trekken. Op de laatste speeldag van de reguliere competitie trekt Westerlo naar Cercle. “Stephen Buyl mag in die wedstrijd echter niet door Westerlo worden opgesteld”, laat technisch directeur François Vitali van Cercle weten. Normaal blijft het trouwens bij die ene wedstrijd, al kunnen het er mathematisch nog meer zijn indien Cercle nog buiten de top 4 zou zakken.

Buyl kwam dit seizoen dertien keer in actie voor groen-zwart, met drie doelpunten en een assist. Maandag speelde hij nog een verdienstelijke match met de beloften tegen Beerschot-Wilrijk.

De aanvaller zou met Westerlo in Leuven meteen in de basis kunnen staan. Bob Peeters kan voor die match geen beroep doen op de geblesseerde Christian Osaguona en de geschorste Jens Naessens.

(ACR)