Cercle Brugge in slotfase uitgeschakeld

Groen- zwart gaf in de bekerwedstrijd in Westerlo diep in de tweede helft een 1-2 voorsprong uit handen.

Weinig volk, circa zevenhonderd toeschouwers, in ‘t Kuipke voor de wedstrijd in de zestiende finales van de Croky Cup. Trainer Vanderbiest liet vooraf weten dat de competitie en de wedstrijd van zondag tegen Heist belangrijker is. In die optiek liet hij zijn aanvoerder Haroun, op zijn dertigste verjaardag, op de bank. Lambot kwam in zijn plaats. Voorin kreeg Naudts de voorkeur op Doumbouya. Bij de thuisploeg moest de onder druk staande trainer Van Veldhoven naast De Ceulaer ook Daems en Gounongbe missen. Alouad werd omwille van een dispuut naar de B-kern verwezen.

Westerlo wil zich als rode lantaarn in de Jupiler Pro League zo vlug mogelijk uit die netelige situatie herstellen en zag de Beker van België als een mogelijkheid om het nodige vertrouwen op te doen. Cercle, ietwat bijgelovig, koos na de winst in Eisden voor aanvang voor hetzelfde restaurant in Grobbendonk. Die ballon werd in de aanvangsfase van het bekertreffen doorprikt toen Schouterden voor de thuisploeg Visnakovs kon bereiken. De Letste aanvaller tikte via de paal de 1-0 binnen.

Ondanks de vroege voorsprong acteerde Westerlo aarzelend en scoorde Cercle, dat aardig meevoetbalde, op het halfuur bijna de gelijkmaker. Een schot van Yagan strandde op de dwarsligger. In de rebound knikte Maertens net naast. Aan de overzijde volgde een vrije trap van een zeer bedrijvige Schouterden naast het doel van Van Damme. Op slag van rust werd een rebound van Lambot van de lijn geveegd. Groen-zwart verdiende de gelijkmaker maar trok met het kleinste verschil de rust in.

De ingevallen Doumbouya kreeg voor Cercle dé kans om de wedstrijd zo goed als te beslissen, maar besloot op de Westelse doelman

De tweede helft werd aangevat met dezelfde 22 spelers. Net als Westerlo in de eerste periode kwam Cercle na de pauze vroeg tot scoren. Lambot vond na een schitterende actie Vanbelle, Maertens kwam goed voor zijn man en duwde de lage voorzet binnen. Diezelfde Maertens werd tien minuten later in het strafschopgebied onderuit gehaald, Yagan zette de penalty feilloos om. Westerlo door die opdoffer duidelijk van slag. De ingevallen Doumbouya kreeg voor Cercle dé kans om de wedstrijd zo goed als te beslissen, maar besloot op de Westelse doelman. Groen-zwart leek de wedstrijd uit te kunnen spelen, maar het venijn zat voor de vereniging nog maar eens in de staart. Hyland en Visnakovs zorgden weliswaar voor een ommekeer: 3-2 en Cercle uitgeschakeld.

(ACR)

KVC Westerlo- Cercle Brugge 3-2.

Doelpunten: 7′ Visnakovs 1-0, 51′ Maertens 1-1, 61′ Yagan 1-2, 85′ Hyland, 90′ Visnakovs.

>> KVC Westerlo : Van Langendonck, Petkovic, Koffi (81′ Bnou-Marzouk), Hyland, Schuermans, Schouterden (80′ Annys), Verschueren (57′ Lecompte), Ruyssen, Molenberghs, Cools, Visnakovs.

Gele kaarten : Ruyssen, Schouterden, Hyland, Naudts, Yagan,

Scheidsrechter : Lardot.