Cercle Brugge in beroep tegen schorsing voor trainer Vincent Euvrard

© BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge tekent beroep aan tegen de sanctie voor zijn trainer Vincent Euvrard, die door de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) geschorst werd vanaf 6 tot en met 12 oktober.

“Naar het oordeel van Cercle en onze T1 is deze straf buitensporig en in ieder geval niet in verhouding met de feiten”, verklaarde de club uit de Proximus League donderdag op zijn website.

Euvrard werd wegens ‘aanhoudende kritiek op de wedstrijdleiding‘ tijdens de met 2-1 verloren topper bij FC Antwerp de tribunes ingestuurd en mocht zich dinsdag voor de Geschillencommissie verantwoorden. “Vincent Euvrard erkent ter zitting kritiek te hebben geuit, maar stelt dat er op geen enkel moment sprake was van verwijten, beledigingen of agressie. Hij stelt dat hij na afloop van de wedstrijd het terrein betrad om zijn spelers te bedaren en geenszins om de scheidsrechter te bekritiseren. Uit tv-beelden blijkt echter dat Euvrard tijdens de wedstrijd op een ongeoorloofde manier kritiek uitte op de scheidsrechter. Zulk gedrag kan niet worden getolereerd“, velde de Geschillencommissie afgelopen dinsdag zijn oordeel. Door de schorsing zou Euvrard de competitiematchen tegen SK Lierse (6 oktober) en Union (9 oktober) vanuit de tribunes moeten volgen. Het Bondsparket wilde Euvrard een week (en een speeldag) langer schorsen dan de Geschillencommissie.

Cercle Brugge gaat echter in beroep en zakt morgen/vrijdag met zijn coach opnieuw af naar het bondsgebouw in Brussel. Door het opschortende karakter van het hoger beroep mag Euvrard thuis tegen SK Lierse wel in de dug-out plaatsnemen.

(BELGA)