Cercle Brugge heeft een nieuwe stadionomroeper

© BELGA
Redactie KW

Nick Blontrock, zoon van Radio 2-stem Nico, kwam als beste kandidaat naar voren.

De stem van stadionomroeper Eric Van Maldeghem was afgelopen zaterdag voor het laatstte horen in het Jan Breydelstadion. Na dertig jaar neemt hij, wegens zijn verhuizing naar Nederland, afscheid van Cercle Brugge. De vereniging trok een tijdje geleden al op zoek naar een opvolger en schreef een vacature uit voor potentiële opvolgers. Tijdens Cercle-Tubeke en Cercle-Brussels werden zes kandidaten uitgenodigd voor een test in de microcabine. Daaruit kwam Nick Blontrock als beste kandidaat naar voren. Nick is immers de 20-jarige zoon van Radio 2-stem Nico Blontrock, die nota bene zelf ook nog twee seizoenen omroeper was, voor Eric de taak overnam. De jongeman volgt momenteel een lerarenopleiding aan Howest Brugge.

Volgende week zondag neemt Nick voor het eerst alleen plaats achter de micro. Voor de winterstop zal hij nog Cercle-Lommel en Cercle-Lierse voorzien van commentaar.

“Mijn vrienden vertelden mij al langer dat ik ‘iets’ moest doen met mijn stem”, vertelt Nick op de website van Cercle Brugge. “Toen de kans zich voordeed bij Cercle, heb ik uiteraard niet lang getwijfeld om mij kandidaat te stellen. De smaak kreeg ik vooral te pakken door enkele fanatieke Cercle-vrienden, maar daarnaast is ook mijn vader een echte Cercle-supporter.”