Cercle Brugge geraakt niet voorbij vierdeklasser

Sam Valcke in de eerste helft met een doelpoging voor Cercle © ACR

In Oudenburg speelde groen- zwart 1-1 tegen RWD Molenbeek. De twee doelpunten vielen in het openingskwartier.

RWD Molenbeek, dat het stamnummer overnam van Standaard Wetteren en hierdoor in bevordering kan aantreden, had een tweedaagse stage achter de rug in Knokke-Heist. Dat ze een trouwe aanhang hebben is geweten en dat was ook in Oudenburg merkbaar. Van de circa achthonderd aanwezigen was ruim de helft in rood, wit en zwart getooid. En dat ze ook Fred Vanderbiest niet vergeten zijn, lieten ze voor aanvang van de wedstrijd duidelijk horen. De Cercletrainer, die er als voetballer begon en waar zijn vader er een café had als supporterslokaal van Johan Boskamp, kreeg voor de aftrap als geschenk overigens een shirt uit 1974 van RWD Molenbeek of uit het seizoen dat de voormalige fusieclub kampioen werd in eerste klasse.

Over de wedstrijd in Oudenburg valt niet veel te vertellen. Beide doelpunten kwamen er in het openingskwartier. Cercle deed dit na vijf minuten. Valcke rukte op langs de linkerflank en zette centraal voor waar de ingelopen Verkindere met zijn linkervoet in één tijd hoog in doel kon afwerken. Luttele minuten later stond het 1-1. Op één van de vele hoekschoppen voor de Brusselaars kon Ahipo Zahui doelman De Bie verschalken.

Kort voor de rust waren Valcke en Lambot dicht bij de 2-1 maar zij zagen hun goal door de doelman en op de lijn gekeerd.

In de tweede helft viel weinig te zien: veel middenveldspel met slordigheden. Aan inzet ontbrak het niet. In de slotfase waren beide ploegen zelfs nog dicht bij winst. Eerst kopte Naudts van op een meter onbegrijpelijk naast, aan de andere zijde trapte een speler van RWDM naast een open doel. Zo bleef het 1-1. Opvallend: ondermeer Faris Haroun en ook Thibaut Van Acker bleven de ganse wedstrijd aan de kant.

Zaterdag 25 juli speelt Cercle om 19.00 uur bij VW Hamme, zondag is er de fandag.

(ACR)

>> Cercle Brugge : De Bie, Ivens, Mestdagh (60′ Ameye), Van de Velde, Naudts, Valcke (46′ Bossekota), De Coninck, Lambot, Verkindere, De Kegel (46′ Simoens), Van Roose (60′ Vandewalle)