Cercle Brugge geraakt niet voorbij Union

Groen-zwart haalt in de tweede helft met tien een 0-1 achterstand op en behaalt met dit punt slechts twee op negen. Te weinig voor een ploeg met titelambities.

Bij Cercle bleef in vergelijking met de vorige speeldag Naudts op de bank. Doumbouya nam zijn plaats in. De thuisploeg liet zich ondanks de vele slordigheden in hun spel in de aanvangsfase opmerken. Er was eerst een verrassende vrije trap van Vanbelle op de verste kruising. Vijf minuten later na twee opeenvolgende hoekschoppen voor Union kon Cercle met een tegenstoot in drie perfecte passen Yagan alleen voor doel afzonderen. De topschutter van groen-zwart schoot onbegrijpelijk naast. Ook Haroun vond na een goede doorsteekpas de bezoekende doelman op zijn weg. Cercle had in die fasen al lang moeten scoren.

Terwijl de bevriende supportersgroepen elkaars ploeg begonnen te scanderen liet Cercle de Brusselaars meer en meer in de wedstrijd komen. Een schot uit de tweede lijn van Morren op de paal werd door Kitambala in de rebound, maar wellicht vanuit buitenspel wel vrij gemakkelijk binnen geduwd : 0-1. Net als in de heenmatch moest Cercle nog voor de rust met tien verder toen Yagan op de voet van een tegenspeler ging staan en hiervoor de rode kaart kreeg.

Fred Vanderbiest reageerde door Naudts en Valcke bij aanvang van de tweede helft in de ploeg te brengen. Lambot en Jutten bleven in de kleedkamer.

Valcke was op het kwartier dicht bij de gelijkmaker. Op een hoekschop werd zijn kopbal door doelman Sadin met een kattensprong uit de bovenhoek gehaald. Ook Haroun kreeg even later in de rebound de bal niet tussen de palen. Een kwartier voor het einde lukt Naudts daar wel in door een vrije trap van Vanbelle met het hoofd in doel te verlengen. Kort nadien maakte bij de thuisploeg Maertens in een zeer nerveuze slotfase met veel overtredingen zijn wederoptreden. Het bleef bij 1-1.Cercle kwam pas met tien beter voor de dag en verdiende omwille van de vele kansen misschien wel meer. Volgende week ontmoet groen-zwart in eigen huis Virton.