Cercle Brugge geeft in slotfase voorsprong uit handen en speelt 2-2 tegen Lierse

Sam Valcke zorgde voor de openingstreffer. © VDB

Groen-zwart heeft zondagmiddag in de slotfase nog maar eens een voorsprong uit handen gegeven en 2-2 gelijk gespeeld tegen Lierse.

Bij Cercle werd de geschorste Maertens vervangen door Van De Velde. Voor het overige koos trainer Vanderbiest voor de vertrouwde namen. In de aanvangsfase kwam de eerste dreiging van Lierse wat na vijf minuten resulteerde in drie hoekschoppen, zij het zonder gevaar. Na bijna een kwartier was er voor Cercle een afgeweken afstand schot van Van Acker naast het doel. Op het kwartier was het raak voor groen-zwart. De mee opgerukte Dewaele stuurde Valcke randje buitenspel in het straatje. De vleugelspits werkte knap in de verste hoek af.

Kort voor het halfuur was er een tweede doelpunt voor groen-zwart. Op een schot van Van De Velde stond Haroun in de rebound af of niet buitenspel, maar zijn goal werd door de grensrechter toch afgevlagd. Cercle leek wat aangeslagen en in de tegenaanval die daarop volgde kon Masika wel vrij gemakkelijk voor de gelijkmaker zorgen. In het laatste kwartier van de eerste helft ging Lierse iets nadrukkelijker op zoek naar een tweede doelpunt. Het bleef echter 1-1 bij de rust.

Bij aanvang van de tweede helft begon Lierse opnieuw gretiger. Van Damme had enige moeite op een lage schuiver van Habarugira. Een kwartier later werd Doumbouya bij de thuisploeg in stelling gebracht, zijn schot werd net voor de doellijn gekeerd. De bezoekers haalden het ritme wat uit de wedstrijd en speculeerden op een foutje van de thuisploeg. De wedstrijd leek wat stil te vallen tot Vanbelle een kwartier voor tijd een vrije schop de kleine rechthoek instuurde. Na enige tussenstations en een bal op de paal kwam de bal bij de pas ingevallen Naudts die onhoudbaar in doel trapte: 2-1. Van dan af bracht Cercle alles in verdediging. Na Van De Velde eerder in de wedstrijd moest ook Sterckx, zij het voor even, geblesseerd naar de kant. Cercle moest met tien de slotfase in en daar was opnieuw die tegengoal. Buyssens verlengde een kopbal over Van Damme in doel. Cercle gooit op die manier de tweede plaats in het klassement te grabbel. Het thuispubliek droop nog maar eens ontgoocheld af. (ACR)

Doelpunten: 15′ Valcke 1-0, 28′ Masika 1-1, 74′ Naudts 2-1, 90′ Buyssens 2-2.

Cercle Brugge: Van Damme, Vanbelle, Bourdin, Dewaele, De Kegel, Haroun, Van Acker, Valcke (74′ Naudts), Van De Velde (52′ Sterckx), Yagan (82′ Lambot), Doumbouya.

SK Lierse: Brondeel, El Ansri, Diaby, Habarugira, Masika, Sayed (73′ Allach), Buysens, Poelmans, Bougrine, Velikonja, Bruylandts (81′ Benson).

Gele kaarten: Valcke, De Kegel, Masika.

Scheidsrechter: Colemonts.