Cercle Brugge gaat voor nieuw eigen stadion

Redactie KW

Cercle Brugge gaat voluit voor een nieuw, en eigen voetbalstadion. Samen met de stad wil de vereniging de bouw van een multifunctioneel sportcomplex financieren.

Cercle Brugge is altijd een koele minnaar geweest van de grote bouwplannen van buur Club, en het vertrek uit Jan Breydel. Maar nu trekt de voetbalploeg voluit de kaart van nieuwe infrastructuur. De zoektocht naar centen om een nieuw stadion te bouwen, moet Cercle wel nog starten. En dat belooft niet makkelijk te worden, zoals Club Brugge intussen zelf ook ondervindt.

Het voorstel dat nu op tafel ligt, namelijk een joint venture tussen de twee Brugse voetbalploegen en de stad is geen must voor Cercle. De vereniging wil vooral ten allen tijde haar onafhankelijkheid behouden. En wil geen huur aan Club betalen.

Over twee weken al beslist de Vlaamse regering welke voetbalverenigingen recht hebben op een tussenkomst voor hun nieuwbouwplannen. De stad Brugge bereidt intussen de onteigening van de gronden aan de Blankenbergsesteenweg voor, en is bereid de aankoop van de gronden mee te financieren.

(MD/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier