Cercle Brugge gaat samenwerken met Juventus

Redactie KW

Groen-zwart opent zaterdag de competitie tegen Dessel. Trainer Fred Vanderbiest en voorzitter Frans Schotte lichtten dinsdag één en ander toe, zoals de nakende samenwerking met FC Juventus.

Voorzitter Frans Schotte opende nog maar eens met de zaak Moeskroen door te stellen dat de voorzitters van de andere eersteklassers licentiematig oog moeten hebben voor de evolutie van de Jupiler Pro League. “Ook al zijn het anderen die hierin hun verantwoordelijkheid moeten nemen”, benadrukt de preses. “Het pijnlijkste van onze degradatie was dat we mensen moesten ontslaan die dat eigenlijk niet verdienen. Nu we dat allemaal hebben doorgeslikt kunnen we op diverse niveaus beginnen bouwen, binnen onze waarden die we vanuit de Proximus League willen realiseren. En waar de eigen jeugd, binnen een financieel evenwicht voor de komende drie jaar, cruciaal blijft.”

De Cvba Cercle Brugge bestaat ondertussen uit zes investeerders, wat enige zekerheid geeft. Sportief is er de nakende samenwerking met FC Juventus Turijn, met de bedoeling dat Alberto Gallinetta als tweede doelman en misschien op termijn als eerste keeper de groep vervoegt, alsook de overgang van een spits : de Spanjaard Sergio Buenacasa of eventueel een andere optie. De mogelijke overeenkomst met Juvekwam bij de plannen voor het vernieuwde stadiondossier tot stand. Een Brussels architect, van Italiaanse afkomst en destijds verantwoordelijk voor het stadion van FC Bari, legde de contacten met de Italiaanse landskampioen.

Door de supporters worden we niet in de steek gelaten

Commercieel bleven alle tien grote sponsors groen- zwart trouw en kwamen er met Proximus en Stardekk twee bij. “Dit betekent minimaal twaalf maal 20.000 euro per jaar”, rekent de voorzitter. “Binnen onze Business Kring 12 hadden we 140 leden. We hoopten voor komend seizoen negentig procent te behouden. We zitten daar nog tien procent van. Daarnaast zijn er de matchbal schenkers die bijna allemaal, zij het aan een goedkoper tarief dan vorig seizoen, bekend zijn.”

Tot slot is er het aantal abonnees. “Vandaag hebben we de 3.300 overschreden. Ons nieuw streefcijfer is nu 3.500 of zelfs 3.700. Door de supporters worden we niet in de steek gelaten en daar wil ik hen voor bedanken. Mijn conclusie is: het vertrouwen en de ambitie is groot en dat willen we met iedereen delen”, aldus Schotte.

Ik blijf een grote winnaar en een slechte verliezer

Cercle heeft komend seizoen binnen de kern met ervaren spelers tien jongeren uit de eigen jeugdwerking. Een lijn die ze de komende jaren willen doortrekken. Trainer Fred Vanderbiest maakte kort de sportieve ambities duidelijk. “Ik blijf een grote winnaar en een slechte verliezer. Er zijn nog enkele pijnpunten, logisch als je zoveel nieuwe spelers moet inpassen. Ik heb mijn groep duidelijk gemaakt: in oktober komt een eerste evaluatie en wil ik bij de eerste vijf staan, met Nieuwjaar hopelijk bij de drie eerste. In de laatste rechte lijn zal het afhankelijk zijn van de details.”

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier