Cercle Brugge en trainer Vanderbiest gaan in beroep tegen schorsing

© BELGAIMAGE
Redactie KW

Cercle hoopt zo dat zijn oefenmeester wel in de dug-out zit wanneer de Bruggelingen zaterdag op de 18e speeldag in de Proximus League de verplaatsing naar Dessel Sport maken.

Tweedeklasser Cercle Brugge gaat in beroep tegen de straf voor hoofdtrainer Frederik Vanderbiest, die dinsdag één speeldag schorsing en een boete van 400 euro opgelegd kreeg van de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

In het doelpuntenloze gelijkspel tegen Lommel United voelde Cercle Brugge zich benadeeld, omdat scheidsrechter Denaeyer in de slotfase een vermeende strafschop niet floot. Na de wedstrijd ging de technische staf van Cercle verhaal halen bij de arbiter ‘op een verbaal agressieve manier’, aldus het scheidsrechtersverslag. Vanderbiest hield dinsdag ter zitting van de Geschillencommissie vol dat hij zich niet agressief uitgelaten heeft, maar kon dat niet bewijzen. “Bij gebrek aan bewijs van Cercle Brugge houdt de Geschillencommissie enkel rekening met het scheidsrechtersverslag“, was het oordeel dinsdag. Het voorstel tot minnelijke schikking van het Bondsparket, namelijk een schorsing van 3/12 tot en met 9/12 en 400 euro boete, werd daarop bestendigd. De helft van de geldstraf volgt uit het effectief worden van een openstaande voorwaardelijke boete. Cercle Brugge en Vanderbiest kunnen zich niet vinden in dat vonnis en trekken naar de Geschillencommissie Hoger Beroep, die morgen/vrijdag de definitieve strafmaat bepaalt.

Het Bondsparket had maandag om dezelfde redenen als Vanderbiest de vervolging gevraagd voor Chris Janssens. De assistent-trainer van Cercle accepteerde het schorsingsvoorstel van één speeldag. Ook een boete van 400 euro (waarvan 200 effectief-) is zijn deel. Janssens zit daardoor al zeker niet op de trainersbank wanneer Cercle Brugge afzakt naar Dessel Sport.

(BELGA)