Cercle Brugge doet goede zaak na 0-3 winst bij Roeselare

© BELGA
Redactie KW

In een rechtstreeks duel tussen de nummers vijf en vier trok de Vereniging op Schiervelde aan het langste eind.

Bij de thuisploeg bleven Damman en Cornet geblesseerd aan de kant. Lemoine begon hierdoor als rechtsachter, waardoor Lépicier centraal achterin in de ploeg kwam.

Cercle Brugge doet goede zaak na 0-3 winst bij Roeselare
© BELGA

De start was voor de bezoekers, die nota bene op een Roeselaarse corner al na elf minuten op voorsprong klommen toen Palun het leer behendig langs Biebauw mocht schuiven. Veel kon de thuisploeg, bij wie het voor gevaar vooral op hoekschoppen en vrije trappen wachten was, daar aanvankelijk niet tegenoverstellen. Toch verdiende het beter, want nog in diezelfde aanvangsfase knikte Schmisser op een van die vele corners van dichtbij over.

Tweede helft

Hetzelfde verhaal na de koffie. Want Cercle, dat kon nu naar hartenlust achterover leunen en Roeselare, dat wou wel maar dat bleef in de afwerking – met een onder meer door Samyn gemiste trap op aangeven van Dufour – onmondig voor doel.

Cercle Brugge doet goede zaak na 0-3 winst bij Roeselare
© BELGA

Op voorzet van Grisez kreeg op het uur ook Brouwers de bal niet tussen de palen en iets over halfweg mochten de boeken toe toen Roeselare aan het wisselen sloeg en De Belder in de vertwijfeling na het invallen van Maletic de score verdubbelde.

Cercle Brugge doet goede zaak na 0-3 winst bij Roeselare
© BELGA

Opnieuw De Belder maakte er na een overtreding van Lépicier vanop de stip uiteindelijk nog 0-3 van.

(SBE – foto’s Belga)

KSV Roeselare – Cercle Brugge: 0-3

Roeselare: Biebauw, Lemoine, Schmisser, Lépicier, Grisez, Van Acker, Wieser (46′ Dufour), Lecomte, Seoudi (77′ Xu), Brouwers (71′ Maletic), Samyn.

Cercle: Nardi, Palun, Delacourt, Rodas, Lambot, Imorou, Kone, Mercier, Tormin (63′ Omolo), Cardona (78′ Crysan), De Belder.

Doelpunten: 11′ De Palun 0-1, 72′ De Belder 0-2, 89′ De Belder 0-3 (pen.)

Rode kaart: 88′ Lépicier (2x geel).