Cercle Brugge boekt knappe 0-3 in Seraing

Wesley Vanbelle zorgde voor de 0-1 voor Cercle. © ACR

Cercle Brugge wint een eerste keer dit seizoen en reist met een vier op zes naar Lierse.

Trainer Fred Vanderbiest trainde zaterdag om 14.00 uur en trok daarna met zijn ploeg richting Chaudfontaine om hen daar mentaal voor te bereiden op de moeilijke wedstrijd van zondagmiddag in Seraing. Die verre busrit daags voor de wedstrijd aanvangen bleek geen slecht idee want groen- zwart toonde zich in alle linies sterker en won verdiend met 0-3.

Vanderbiest koos voor dezelfde elf die twee weken terug in de Croky Cup die andere Luikse ploeg FC Liège uitgeschakelde. Groen-zwart nam meteen het initiatief en kreeg in het eerste drie kwartuur ruim kansen genoeg voor de 0-1. Die kwam er dan toch op slag van rust toen een vrije trap van Vanbelle doorheen een bos van benen voorbij doelman Mignon ging. Eerder werd een doelpunt van Doumbouya door scheidsrechter Vermeiren afgekeurd wegens buitenspel.

Tweede helft

In de tweede helft ging Cercle met Doumbouya en een zeer bedrijvige Yagan op zoek naar een verdubbeling van de score. Na zeventig minuten werd die eerste vervangen door Naudts. De Oost-Vlaamse spits toonde zich meteen door zich goed in de ruimte vrij te spelen en centraal Yagan te bedienen: 0-2. Even later werd het ei zo na 1-2, maar Bourdin kon van op de lijn die aansluitingstreffer vermijden. Vijf minuten voor tijd nam de ingevallen Naudts na mooi voorbereidend werk van Haroun voor zijn ploeg alle twijfels weg. De vereniging met 0-3 en drie punten terug naar Brugge.

Cercle speelt woensdagavond opnieuw en trekt hiervoor naar het Lisp voor een ontmoeting tegen Lierse. De wedstrijd die op de tweede speeldag wegens wateroverlast werd stilgelegd.

Seraing- Cercle Brugge: 0-3

Doelpunten: 45′ Vanbelle 0-1, 74′ Yagan 0-2, 85′ Naudts 0-3.

Seraing: Mignon, Dachelet, Preseaux, Lamort, Vion, Nsor (68′ Sambu), Doumbia, Udol, Said (46′ Cascio), Bojovic, Bamba.

Cercle Brugge: Van Damme, Vanbelle, Bourdin, Ivens, De Kegel, Van Acker, Haroun, Maertens, Yagan (88′ Vandevelde), Valcke (76′ Lambot), Doumbouya (70′ Naudts).

Gele kaarten: De Kegel, Bojovic, Van Acker.