Cercle Brugge boekt drie belangrijke punten in Lommel

Yvan Yagan scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. © VDB
Redactie KW

Groen-zwart wint met 0-1 dankzij afstandsschot van topschutter Yvan Yagan.

Cercle Brugge laat in de spannende slotfase van de play-downs in de Proximus League niets aan het toeval over. De groep trok op afzondering naar Grobbendonk om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de wedstrijd tegen Lommel United. Gesteund door heel wat fans in het Soevereinstadion, kon Cercletrainer Riga in laatste instantie geen beroep doen op Maertens. Mboyo was er wel bij, net als Galvez-Lopez en de terugkerende Vincent. Dewaele nam in de defensie de plaats in de van de geschorste Diarra terwijl De Schryver in het middenveld post vatte. Benedinne bleef op de bank.

Cercle kreeg op het kwartier een eerste doelkans, toen Mboyo helemaal vrij een voorzet van Galvez-Lopez over het doel kopte. De spits van Cercle had ook nog een tweede en derde poging, maar scoren lukte niet. Lommel kon daar weinig tegenover zetten en was enkel op stilstaande fases in de buurt van Nardi. Aan de overzijde moest Bertrams redding brengen op een schot van Mboyo. Cercle had in een nerveuze eerste helft het meeste balbezit, maar kon daar geen doelpunt uithalen.

Verrassingen

Bij het begin van de tweede helft had Lommel de spannende match meer onder controle en kon het even dreigen via Bertjens en Molenberghs. Na een uur spelen geraakte Scheelen niet voorbij Nardi. Kort nadien trapte Yagan voor Cercle een vrije trap op de paal. Ook Mboyo kwam nog even in de buurt van Bertrams, maar het was toch Yagan die voor het enige doelpunt zorgde. Hij trapte op aangeven van Dewaele de bal vanop ruime afstand naast de paal in doel: 0-1. Lommel ging uiteraard op zoek naar de gelijkmaker. In de slotfase moest Lambot bij Cercle achterin redding brengen op een poging van Platje en trapte Molenberghs in het zijnet. Het bleef 0-1. Cercle doet een uitstekende zaak en is voorlopig leider. Bij winst of een gelijkspel van Tubeke tegen OH Leuven zaterdag is de vereniging gered. “We houden daar geen rekening mee. We focussen ons nu op de volgende wedstrijd, want er zijn in deze minicompetitie al voldoende verassingen geweest”, zei trainer Riga na afloop.

Bij winst van OHL in Tubeke moet de laatste speeldag uitsluitsel geven. Cercle speelt dan thuis tegen Tubize, Lommel trekt naar Leuven.

(ACR – foto BVB)

Lommel United – Cercle Brugge 0-1.

Doelpunt: 77′ Yagan 0-1.

Lommel United: Bertrams, Goossens, Cauwenberg, Bertjens, Scheelen (67′ Gaethofs), Lenaerts, Gueroui (80′ Maletic), Deferm (75′ Neven), Corstjens, Molenbergs, Platje.

Cercle Brugge: Nardi, Dewaele, Lambot, Bourdin, Galvez-Lopez, Vincent, De Schryver (91′ Kis), Bertaccini (84′ Soumah), Brebels, Yagan, Mboyo (82′ Naudts).

Gele kaarten: 33′ Corstjens, 48′ Molenberghs, 52′ Brebels, 70′ Cauwenberg.

Scheidsrechter: Van Damme.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier