Cercle Brugge aan het feest in Deinze

Sam Valcke scoorde de openings © BELGA

Groen-zwart beleefde een gemakkelijke namiddag en won met 1-4.

Bij Cercle keerde Van Acker terug uit schorsing en kreeg Valcke opnieuw zijn kans, hierdoor moesten Vanroose en Lambot opnieuw genoegen nemen met een plaats op de bank. Daar zagen zij doorheen de striemende regen hoe na drie minuten een eerste doelkans van de thuisploeg op de lat strandde. Aan de overzijde kon doelman Vandenberghe een voorzet niet tussen zijn handen klemmen, Valcke twijfelde niet en trapte de bal binnen.

De hevige regenval bemoeilijkte het combinatiespel van beide ploegen. Het bleef bij wat schaarse kansen. Na twintig minuten weerde de doelman van Deinze een schot van Haroun. Dit keer was Doumbouya goed gevolgd en 0-2. De thuisploeg reageerde, vooral via Vandamme. De spits zag zijn twee pogingen gekeerd door de Cerclekeeper. Nog voor het half uur was de wedstrijd gespeeld toen Doumbouya voor een derde Brugs doelpunt zorgde. Hij kon een voorzet van Valcke, na een mooi aanval van groen- zwart, wel heel gemakkelijk in doel deviëren. Kort voor de rust werd het zelfs nog 0-4 via de mee opgerukte Bourdin. De verdediger verlengde een kopbal van Haroun op hoekschop van Vanbelle in doel. Cercle in een zetel naar de tweede helft.

Daarin trapte Maertens op de kruising en Van Acker voorlangs. De wedstrijd ging met veel middenveldspel rustig door. Een kwartier voor tijd werd Mezine door Bourdin onderuit gehaald. De Franse spits van Deinze zette de strafschop feilloos om. 1-4 en daar bleef het bij.

Cercle zat bij een teleurstellend Deinze na een half uur op rozen en heeft in de Proximus League nu 28 punten. Opvallend: zestien daarvan buitenshuis. Groen-zwart ontmoet volgende zondag thuis Lommel United.

(ACR)

SK Deinze – Cercle Brugge 1-4.

Doelpunten : 4′ Valcke 0-1, 18′ Doumbouya 0-2, 25′ Doumbouya 0-3, 39′ Bourdin 0-4, 77′ Mezine 1-4.

SK Deinze : Vandenberghe, Buysse, De Neve, Vandamme (46′ Aarab), Rodrigo de Oliveira, Reuten (46′ Debouver), De Wulf, Shkodra, Mezine, Delacourt (64′ Heyvaert), Vergerolle,

Cercle Brugge : Van Damme, Vanbelle, Bourdin, De Kegel, Dewaele, Maertens, Haroun (65′ Lambot), Van Acker, Yagan, Valcke (74′ Simoens), Doumbouya (78′ Naudts).

Gele kaarten : Mezine, Valcke.

Scheidsrechter : Delacour.