Carlo Damman van KSV Roeselare vecht schorsing aan

Carlo Damman van KSV Roeselare vecht de schorsing van twee dagen aan. © ard
Redactie KW

Tweedeklassespeler Carlo Damman van KSV Roeselare gaat niet akkoord met het voorstel van het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om hem twee speeldagen te schorsen.

De rechtsachter van Roeselare ziet mogelijk de wedstrijd bij Union (15 november) en tegen Dessel Sport in Roeselare (21 november) aan zich voorbijgaan. Carlo Damman kwam in de slotminuut van de 3-2 overwinning tegen Patro Eisden Maasmechelen te laat en te stevig in op Frédéric Farin. Daarmee bracht hij “de fysieke integriteit van de tegenstander in gevaar”, waarop scheidsrechter Vermeiren hem de rode kaart toonde. Hij kijkt aan tegen twee dagen schorsing maar Damman vecht deze aan.

Schorsing voor David Gevaert

In zijn eerste nederlaag van het seizoen tegen Cercle Brugge (0-1) moest Antwerp-coach David Gevaert de tribunes in. Volgens scheidsrechter Visser protesteerde hij te luid. Bovendien betrad hij het veld, wat indruist tegen het reglement. Het Bondsparket vroeg één speeldag schorsing en daarmee stemt de tweedeklasser in. Daardoor zit Gevaert niet in de dug-out voor de verplaatsing naar Koksijde komende zaterdag.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier