Cappuccino Waregem in kwartfinale beker van Vlaanderen

Door de 11-2 zege komt Cappuccino in de kwartfinale van de beker van Vlaanderen.
Redactie KW

De leider in derde nationale A had daarvoor wel cornerballen nodig tegen Landegem, de leider in vierde nationale. Ook Zotte Mutse Beernem stoot door.

Het werd een spannende wedstrijd tussen Waregem en Landegem. Aan de rust leidde de vierdenationaler met 3-2 en ook na de pauze bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Na 5-5 en 7-7 moesten twee reeksen cornerballen de winnaar aanduiden. De Waregemnaren bleven het koelst en stoten door naar de volgende ronde. De kwartfinales worden gespeeld op 25 maart en daarin mag Waregem het thuis opnemen tegen kernploeg Blaf Van Damme, dat voor de verrassing zorgde tegen derdenationaler Eernegem. Zotte Mutse Beernem is de tweede en laatste West-Vlaamse ploeg in die kwartfinale. Het won met 9-5 van Lovendegem en speelt in de volgende ronde tegen Ghent United.

Door die beker van Vlaanderen werden in het VMF geen competitiematchen gespeeld. Al moest Jong CBl Kortrijk wel een inhaalwedstrijd afwerken bij Synergie Merelbeke. Kortrijk kreeg echter een pandoering. Aan de rust stond het nog maar 2-0, maar na de pauze zorgde de thuisploeg nog voor een heel ruime zege: 11-2. (CDW)