Foto KPL
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

De Geluveldnaars wonnen zondagnamiddag met 1-2 bij WS Bellegem.

Bij het ingaan van de voorlaatste speeldag had BS Geluveld een voorsprong van zes punten op eerste achtervolger KNS Heule. De Heulenaars gingen zaterdagavond winnen bij Eendracht Wervik B, waardoor Blue Star zondag in Bellegem nog een punt nodig had om zekerheid te hebben omtrent de titel. Toen Sam Nuytten er net voor het half uur 1-0 van maakte, zag het er even benard uit. Op slag van rust scoorde Jelle Forrez echter de gelijkmaker op hoekschop. Halfweg de tweede helft zette topschutter Nikki Carron de 1-2 op het bord.

Terug naar derde

Na twee seizoenen promoveert Blue Star zo al opnieuw uit vierde. Voor de club is het de tweede titel in zes jaar. In 2010 werd het al eens kampioen in derde provinciale, maar toen volgden enkele jaren van sportieve kommer en kwel. Nu keert BS Geluveld dus terug naar derde, waar het volgend seizoen enkele mooie derby’s met onder andere SC Zonnebeke en KEVC Beselare voorgeschoteld krijgt.